Rekonstrukcija Maškovića hana teška 2,5 milijuna eura

Upisom u građevinski dnevnik jučer je u Vrani u posao uvedena tvrtka Teh-gradnja d.o.o. Zagreb, posao vrijedan čak 2,1 milijuna eura, gotovo 16 milijuna kuna.

Riječ je o obnovi Jusufa Maškovića hana, najzapadnije islamske svjetovne spomeničke građevine u Europi, sveobuhvatnom projektu s kojim je Općina Pakoštane uz potporu Ministarstva kulture i Zadarske županije iz predpristupnih fondova EU povukla čak 2,5 milijuna eura, rekao je Milivoj Kurtov, načelnik Pakoštana.

Na prigodnoj ceremoniju u Maškovića hanu, osim načelnika Kurtova, direktorice Turističke zajednice Danijele Vulin i arheologa Marka Meštrova, ravnatelja Agencije Han, nazočili su Ilija Beara, direktor izvođača Teh-gradnje te Leonard Kvarantan, nadzorni inženjer iz Instituta IGH, inž. građevine Nenad Hajdinjak i drugi.

Cjelovitom obnovom i revitalizacijom han bi postao ono zbog čega je počela njegova gradnja davne 1644. godine, svratište i konačište u sklopu ekskluzivnog kulturno-povijesnog spomenika. Rok završetka je godinu dana, dok bi prve goste mogao primiti u ljeto 2014. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...