Sjeverna Koreja ispalila još jednu raketu

Sjeverna Koreja u nedjelju je s istočne obale ispalila raketu kratkog dometa u sklopu vojnih vježbi, što je četvrto lansiranje ovog tipa u posljednja dva dana, rekao je za France presse glasnogovornik južnokorejskog ministarstva obrane.

Raketa je ispaljena u nedjelju poslijepodne prema Japanskom moru. Dan prije Pyongyang je izvršio tri slična lansiranja, također prema Japanskome moru. Seul je kritizirao ispaljivanje raketa, nazvavši ih ‘teškom provokacijom’.

U nedjelju je glavni tajnik UN-a Ban Ki moon, koji boravi u Moskvi, rekao kako se nada da će Sjeverna Koreja prestati s lansiranjima raketa i okrenuti se nastavku pregovora.

Sjevernokorejska lansiranja raketa uslijedila su nakon zajedničkih vojnih vježbi SAD-a i Južne Koreje, koje Sjeverna Koreja smatra pripremama za invaziju na svoj teritorij. SAD izbliza prati stanje na Korejskom poluotoku te i dalje vrši pritisak na Sjevernu Koreju da se angažira na poboljšanju odnosa sa susjedima, rekao je u subotu glasnogovornik State Departmenta Darby Holladay.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...