Maras odbio dati milijun i pol kuna zoni u Murvici

Žeminea Čotrić
Tamni način

Ovih se dana užurbano radi na završetku spojne ceste DC 8 s poslovnom zonom Murvica Jug te budućim dvjema zonama Crno i Zemunik. Projektnu dokumentaciju u cijelosti je financirala Općina Poličnik, a investitor su Hrvatske ceste. Izvođač radova je “Osijek koteks”, a vrijednost radova je nešto preko tri milijuna kuna.

Ovih dana postavlja se prvi asfaltni sloj i za 5-6 dana ulaz u Zonu Murvica Jug trebao bi biti kompletno gotov, kaže Davor Lončar, načelnik Općine Poličnik. Da sve ipak ne bi išlo tako glatko, pobrinulo se, kaže Lončar, Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Kandidirali smo zonu u Murvici prema Ministarstvu poduzetništva i obrta za pomoć u izgradnji komunalne infrastrukture. I do sada nam je ovo Ministarstvo izlazilo u susret i nismo nikad imali problema. Trebali su nam, naime, pomoći s milijun i pol kuna, koliko nam nedostaje za troškove infrastrukture, no upravo ovih dana dobili smo čudnu odbijenicu, u čijem obrazloženju stoji da nismo prešli prag. Nisam mogao vjerovati kad sam vidio odbijenicu i obrazloženje. Odmah sam tražio hitan sastanak s ministrom Marasom i njegovim pomoćnikom koji su bili na licu mjesta u Murvici i vidjeli o kakvom se projektu radi i tada dali pozitivno mišljenje. Još jednom ponavljam, ne mogu vjerovati da je Ministarstvo na temelju takvog očevida napisalo odbijenicu. To je neozbiljno, jer u Zoni u sljedećih godinu i pol dana posao treba pronaći 270-300 ljudi, kaže Lončar koji će se, kaže, žaliti na ovakvu odluku Ministarstva.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar