Snimljena fotografija za povijest!

Nešto nakon 20 sati, strani državnici zajednički su se fotografirali na Markovom trgu. Nakon što su snimili fotografiju za povijest, uglednici su se uputili u Klovićeve dvore na večeru.

Ministrica Vesna Pusić izjavila je za RTL kako očekuje da će njemačka kancelarka Angela Merkel u Hrvatsku stići još ove godine. Također, smatra da je današnji dan značajan za sve hrvatske građane. “Bez obzira što nismo u EU ušli 2004. ili 2007. godine. No, ulazimo trezvenije, realnije i sa snažnom podrškom svih građana Hrvatske”, rekla je prva potpredsjednica Vlade.

Predsjednici Republike i Vlade Ivo Josipović i Zoran Milanović u 19 sati su ispred Banskih dvora počeli dočekivati drugu skupinu uglednih gostiju današnje svečanosti hrvatskog pridruživanja Europskoj uniji.

 

Od ponoći EU i na Hrvatskim granicama

Nešto iza ponoći će na graničnom prelazu Bregana bit će obilježen ulazak u Europsku uniju. Pored hrvatske zastave, bit će podignuta zastava Europske unije, a ono što je možda najzanimljivije za građane jest da će ministar Slavko Linić nakon ponoći skinuti tablu na kojoj puše “Carinarnica Zagreb, Carinska ispostava Bregana”, što znači da će građani prelaziti granicu bez ikakave carinske kontrole.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...