Turisti ne smiju biti gladni nakon ponoći

Mišo Petar Mihočević, direktor i osnivač dubrovačke agencije Agevent, organizator brojnih kulturnih događanja u Dubrovniku koji je u Grad doveo svjetski poznate zvijezde, sa svog Facebook profila poslao je ogorčeno pismo Ministarstvu turizma koje prenosimo u cijelosti.

” Nakon par scena u noćnom Dubrovniku, dijelim moje uzaludno pismo Ministarstvu turizma.

Svjestan činjenice da ste vi kao dio Vlade daleko od turističkog terena, dopustite da vam skrenem pozornost na jednu vjerojatno nevažnu pojavu u vašoj turističkoj državi. Prema važećim zakonskim propisima, ugostitelji ne smiju izdati račun, što znači ni hranu, nakon 00:00 sati.

Osobno sam se borio za pravnu i uređenu državu, pa sam svakako na strani zakona. No, kako mi u Dubrovniku živimo uglavnom od turizma, navodno elitnog i svjetski poznatog, smatram da bi bilo pošteno da su turisti na ulasku u najljepšu zemlju na svijetu unaprijed obaviješteni da kod nas glad nakon ponoći zakonom nije dopuštena. Tako informirani, automatski bi izgubili pravo na bijes i pravljenje scena našim bezobraznim ugostiteljima, i svakako bi se poželjeti vratiti u Hrvatsku na doživotni godišnji odmor.

Cijeneći vaše izuzetne napore i svakodnevni prekovremeni rad čije rezultate osjećamo na svakom koraku, molim vas da provedete ovu akciju informiranja. Materijalima bi možda bilo dobro dodati i planove grada s lokacijama kontejnera, jer su to jedina mjesta na kojima posjetitelji diljem naše domovine mogu naći neku hranu nakon zadnjeg otkucaja fiskalnog sata. Ukoliko ovo informiranje ne bi bilo moguće, a obzirom na početak turističke sezone, bilo bi dobro uputiti u hitnu saborsku proceduru donošenje zakona po kojem bi ugostitelji imali pravo prebiti svakog turistu koji inzistira na posluzi hrane nakon ponoći i time na kršenju pozitivnih zakonskih propisa. S otirača pred vratima Europe, Petar Mihočević.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...