UDRUZI ZA ZAŠTITU OKOLIŠA

Udruzi “Hippocampus” 115 tisuća kuna iz EU fondova

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Udruga za zaštitu okoliša „Hippocampus“ iz Biograda na Moru u suradnji s partnerom Mladinski centar „Litija“ iz Slovenije započela je s provedbom projekata pod nazivom „Upoznajmo srce Jadrana“ i „Čistimo zajedno II“. Oba projekta za cilj imaju podići svijest i ukazati na važnost zaštite i očuvanja prirode i okoliša te prirodne i biološke raznolikosti. Važnost suradnje mladih i razmjene iskustava između Hrvatske i Slovenije na temu ekologije prepoznala je Agencija za mobilnost i programe EU koja im je odobrila sufinanciranje u iznosu od 115.000,00 kuna. Prošlog vikenda Udrugu „Hippocampus“ posjetili su partneri iz Slovenije u sklopu projekta „Upoznajmo srce Jadrana“ kako bi dogovorili sve detalje oko provedbe i prisustvovali manifestaciji “Biogradski stol”.

Projekt „Upoznajmo srce Jadrana“, provodi se u obliku razmjene mladih koji će u sklopu projektnih aktivnosti pohađati radionice, posjetiti Park prirode Vransko jezero i Ornitološki rezervat, upoznati se s prirodnim vrijednostima obližnjih otoka i Parka prirode „Telašćica“, te izraditi edukativno-promotivne brošure, a sve u svrhu upoznavanja mladih i djece sa prirodnim ljepotama i upozoravanja na važnost očuvanja istih. Projekt traje od početka svibnja do kraja listopada ove godine.

Projekt „Čistimo zajedno II“, provodi se u obliku inicijative mladih, a nastavak je projekta „Čistimo zajedno“ kojeg je Udruga “Hippocampus” provodila od 2010. do kraja 2012. godine, podignut na europsku razinu. Aktivnosti ovog projekta uključuju akciju čišćenja podmorja i obale na području Biograda na Moru, izložbu fotografija ljepota jadranskog podmorja, te edukativni zaron za mlade ronoice. Svrha projekta je podizanje svijesti o volonterizmu, javnom dobru i ekologiji među mladima. Projekt traje od sredine svibnja do sredine prosinca ove godine. Prvi posjet partnera iz Slovenije predviđen je od 03. do 05. kolovoza 2013. u vrijeme održavanja „Biogradske noći“.

Projekti su plod aktivnog rada Udruge “Hippocampus” na području zaštite okoliša, kao i neprestanog ulaganja u edukaciju svojih članova o pisanju i provedbi projekata u čemu je značajan doprinos imala Zadarska županija koja je u suradnji s UNDP-om tijekom 2012. godine provodila projekt: Jačanje civilnog društva na području Zadarske županije.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar