Udruzi “Hippocampus” 115 tisuća kuna iz EU fondova

Udruga za zaštitu okoliša „Hippocampus“ iz Biograda na Moru u suradnji s partnerom Mladinski centar „Litija“ iz Slovenije započela je s provedbom projekata pod nazivom „Upoznajmo srce Jadrana“ i „Čistimo zajedno II“. Oba projekta za cilj imaju podići svijest i ukazati na važnost zaštite i očuvanja prirode i okoliša te prirodne i biološke raznolikosti. Važnost suradnje mladih i razmjene iskustava između Hrvatske i Slovenije na temu ekologije prepoznala je Agencija za mobilnost i programe EU koja im je odobrila sufinanciranje u iznosu od 115.000,00 kuna. Prošlog vikenda Udrugu „Hippocampus“ posjetili su partneri iz Slovenije u sklopu projekta „Upoznajmo srce Jadrana“ kako bi dogovorili sve detalje oko provedbe i prisustvovali manifestaciji “Biogradski stol”.

Projekt „Upoznajmo srce Jadrana“, provodi se u obliku razmjene mladih koji će u sklopu projektnih aktivnosti pohađati radionice, posjetiti Park prirode Vransko jezero i Ornitološki rezervat, upoznati se s prirodnim vrijednostima obližnjih otoka i Parka prirode „Telašćica“, te izraditi edukativno-promotivne brošure, a sve u svrhu upoznavanja mladih i djece sa prirodnim ljepotama i upozoravanja na važnost očuvanja istih. Projekt traje od početka svibnja do kraja listopada ove godine.

Projekt „Čistimo zajedno II“, provodi se u obliku inicijative mladih, a nastavak je projekta „Čistimo zajedno“ kojeg je Udruga “Hippocampus” provodila od 2010. do kraja 2012. godine, podignut na europsku razinu. Aktivnosti ovog projekta uključuju akciju čišćenja podmorja i obale na području Biograda na Moru, izložbu fotografija ljepota jadranskog podmorja, te edukativni zaron za mlade ronoice. Svrha projekta je podizanje svijesti o volonterizmu, javnom dobru i ekologiji među mladima. Projekt traje od sredine svibnja do sredine prosinca ove godine. Prvi posjet partnera iz Slovenije predviđen je od 03. do 05. kolovoza 2013. u vrijeme održavanja „Biogradske noći“.

Projekti su plod aktivnog rada Udruge “Hippocampus” na području zaštite okoliša, kao i neprestanog ulaganja u edukaciju svojih članova o pisanju i provedbi projekata u čemu je značajan doprinos imala Zadarska županija koja je u suradnji s UNDP-om tijekom 2012. godine provodila projekt: Jačanje civilnog društva na području Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...