Cestitka_Uskrs

Zašto vaš muškarac stalno škica druge žene?

Već je ranije utvrđeno da žene privlače muškarci koji imaju lica slična njihovim očevima, odnosno lica koja ženama na neki način djeluju poznato. Muškarce pak privlači element novosti pa su im tako iznimno privlačne žene koje vide prvi put.

Ako vaš partner svako malo gleda druge žene, nemojte biti grubi prema njemu jer si on ne može pomoći. Kako otkriva najnovije istraživanje, to je stvar evolucije. Takva spoznaja vjerojatno vam nije utješna, ali je utemeljena na pronađenim činjenicama.

Već je ranije utvrđeno da žene privlače muškarci koji imaju lica slična njihovim očevima, odnosno lica koja ženama na neki način djeluju poznato. Muškarce pak privlači element novosti pa su im tako iznimno privlačne žene koje vide prvi put. Takve karakteristike muškaraca i žena uočene su i u ovom istraživanju.

Znanstvenici sa sveučilišta Stirling i Glasgow koji su i radili na istraživanju, smatraju da je glavni razlog takvog muškog ponašanja takav zato što su muškarci evolucijski predodređeni za reproduktivni uspjeh i množenje sa što više partnerica.

Tijekom istraživanja u sklopu kojega su muškarci gledali fotografije različitih žena, uočeno je da su im manje privlačna lica koja vide drugi put. Na prvo gledanje određene žene su im bile iznimno privlače, a na drugo gledanje ta se privlačnost smanjila.

‘Muškarci imaju svojevrsnu sklonost većem broju partnerica. To povezujemo s nastavkom vrste i njihovom evolucijom ulogom da se brinu za reprodukciju. Na nekoj razini osjećaju da što budu imali više partnerica, imaju veće šanse za brojnije potomstvo’, istaknuo je voditelj istraživanja psiholog Anthony Little sa sveučilišta Stirling.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...