Očekuje se pojačan promet prema unutrašnjosti

Zbog jake bure na dionici Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvjestio je Hrvatski autoklub.

Otvorena je dionica državne ceste D1 Udbina-Gračac. Radovi se nastavljaju, a prometuje se uz privremenu regulaciju prometa. Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas je od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti D1.

Jadranskom magistralom kod mjesta Plat (Župa dubrovačka-D8) vozi se jednim trakom, naizmjence. Zbog radova zatvorena je D28 Sveta Helena–Vrbovec između čvorova Dubrava i Cugovec. Obilazak je preko Vrbovca.

Na graničnom prijelazu Bajakovu pojačan je izlazak teretnih i osobnih vozila. Trajekti plove prema plovidbenom redu.

 

Poslijepodne pojačan promet

U poslijepodnevnim satima pojačan će promet biti u smjeru unutrašnjosti, odnosno sjevera. Posebice će se gust promet osjetiti na autocesti A1, na prilazima naplatnim kućicama u Lučkom i na A3, kod Ježeva, te na A2 Zagreb-Macelj, od Jankomira do Zaprešića i na naplati Trakošćan.

Povremeno, vrlo gust promet bit će na Istarskom ipsilonu (od Mosta Mirna odnosno od Buja do granice i od Pule do Vodnjana) te na Jadranskoj magistrali ( D8), posebice od Omiša do Kaštela i Ličkoj magistrali ( D1), uglavnom od Korenice do Karlovca.

Naravno, pojačan promet bit će i na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, kao i prilazima Puli, Rijeci, Zadru i Splitu, odnosno u trajektnim lukama i pristaništima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...