Robbie Williams: Ostat ću u Hrvatskoj pet mjeseci!

Jedna od najvećih pop zvijezda današnjice, Robbie Williams, 13. kolovoza dolazi u Zagreb i održat će koncert na stadionu Maksimir, a riječ je o njegovom prvom nastupu u Hrvatskoj u sklopu turneje “Take The Crown” koja je započela 19. lipnja u Manchesteru.

S Robbiejem smo razgovarali telefonski, a odmah na početku razgovora rekao nam je da se trenutno nalazi u hotelu u Amsterdamu, da je opušten i da se nada da ga nećemo uznemiriti pitanjima.

Kako je vratiti se na turneju nakon sedam godina pauze?

Riječ je uzbuđujućem iskustvu. U ovom periodu života osjećam se bolje nego ikad prije pa i više uživam u cjelokupnom iskustvu. Zabavljam se i postoji nešto nevjerojatno u 20 godina dugoj povijesti koja postoji između mene i moje publike.

Isprva sam strahovao da neću biti dovoljno dobar ili da oni neće biti isti kao prije. Ali sada mi je jasno da je naš odnos i dalje izvrstan, a ni ja nisam loš. Stoga, jako sam sretan zbog svega.

Što očekuješ od publike u Hrvatskoj?

Očekujem da budu ludi, da budu energični i očekujem da skaču kada im kažem da skaču. Da dignu ruku u zrak kada to od njih zatražim, ali prije svega očekujem da se odlično zabave.

Imaš li planove razgledati Hrvatsku? Jesi li već čuo nešto o Hrvatskoj?

Čuo sam da je obala apsolutno nevjerojatna. Svi pričaju o tome. O plažama, čistom moru i suncu. Ne mogu vjerovati da nisam imao priliku posjetiti Hrvatsku ranije. Čim stignemo, odmah odlazim na more. Unajmili smo tri broda, ali ne znam na kojem ću završiti.

Planiraš li se zadržati nakon koncerta?

Ostat ću pet mjeseci! Šalim se, ne znam u ovom trenutku, ali vjerujem da ćemo se sigurno zadržati još nekoliko dana.

Jedan si od rijetkih umjetnika koji su postali svjetske zvijezde nakon napuštanja boy benda. Koje su najveće razlike između rada unutar jedne takve grupe i solo karijere?

Teško je odgovoriti na to pitanje. Jednostavno rečeno, sve se svodi samo na mene. Ako uspijem, ja sam uspio. Ako doživim neuspjeh, ja sam ga doživio. Nemam s kim podijeliti uspjehe i neuspjehe. Odgovornost je veća, ali to nikada ne bih mijenjao. Imam apsolutnu kontrolu nad materijalom.

Nakon godina šaranja, tvoja je te supruga napokon uspjela “pripitomiti”. Kako joj je to pošlo za rukom?

Oboje smo imali dovoljno vremena međusobno se “proučiti” i doznati jesmo li onakvi kakvi smo rekli da jesmo. Ukratko, zaljubili smo se. To je stvar koju ne možete poreći i kada se dogodi, dogodi se. Meni se dogodilo kada sam imao 34, a njoj kada je imala 27.

Što se promijenilo u tvom životu otkad si postao otac?

Život se uspori na najbolji mogući način. Više nisam u centru pažnje. Baš smo jučer razgovarali dok smo ležali u krevetu. Ne bismo bili tu gdje jesmo bez našeg djeteta. Sad kad je Terry, oprostite, Teddy malo porasla, više nismo bez cilja kao prije. Biti bez cilja je super, ali imati nekog na koga ćete usredotočiti svoju energiju je fantastično.

Podiglo se dosta prašine oko spota “Come Undone”. Jesu li ti dani iza tebe sad kada imaš dijete i možemo li očekivati povratak “divljeg Robbieja”?

Uvijek sam spreman “gurnuti prst u vatru”. Uvijek sam spreman izazivati nevolje. To mi je u prirodi. Samo moramo vidjeti koliko nevolja mogu izazvati, ali siguran sam da će ih biti jako puno.

Svađe između umjetnika česta su pojava na sceni u Velikoj Britaniji, a Liam Gallagher često te imao “na nišanu”. Utječe li to na tebe i koja je tvoja reakcija na sve to?

Zabavlja me. Na neki me čudan način uzbuđuje i može me zabaviti kada mi je dosadno. Takve mi izjave mogu pružiti pet minuta zabave i mislim da je to natezanje stimulirajuće.

Nedavno je izbila tučnjava na tvom koncertu u Wembleyu. Jesi li uopće vidio što se događa i kako inače rješavaš takve situacije?

To je bila stvarno velika tučnjava i da, vidio sam što se događa. Budući da se takve situacije inače ne događaju i malo me izbacilo iz takta pa nisam znao što učiniti. Ali nisam htio privlačiti dodatnu pažnju na to jer kada sam to ranije činio, naruši se atmosfera u cijeloj dvorani. Pustio sam osiguranje da odradi svoj posao.

Planiraš izbaciti još jedan swing album. Što te privuklo baš tom žanru?

Kad su se mama i tata razveli, imao sam gramofon, a pola albuma iz očeve zbirke bili su swing albumi i to je bio moj prvi susret s glazbom. Imao sam možda pet godina. Bili su to prekrasni standardi koji su odisali glamurom i magijom. Zvučalo je drukčije od onog što sam inače slušao na radiju. Ta me glazba prebacila u vremena koja su, barem u mojoj glavi, bila jednostavnija i naivna. To je ostavilo dubok utisak i mislim da će na neki način uvijek ostati dio mene.

I za kraj, poruka obožavateljima…

Dođite na moj koncert! Briljantan sam! A moj bend je dobar skoro kao i ja. Ako dođete, odlično ćete se provesti!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...