Tko je odgovoran za izlijetanje vlaka u Kanadi? Vatrogasci upiru prst u prijevoznika, a oni krive vatrogasce

Sudbina 40-ak osoba koje su se nalazile u zoni koju je zahvatila eksplozija nastala izlijetanjem vlaka u gradiću Lac-Megnatic još uvijek nije poznata. Mrtvozornici su zatražili od obitelji nestalih da prikupe četkice za zube ili neke druge stvari iz kojih bi se mogao izvući DNK kojim bi se identificirala pronađena tijela koja su spaljena do neprepoznatljivosti, javlja BBC.

Točan uzrok nesreće još uvijek se ne zna. Inspektori govore da je tragediju uzrokovala serija događaja koja je započela od prvog požara. Vlak koji je prevozio 72 cisterne sirove nafte nešto prije ponoći u petak bio je parkiran u gradiću Nantes. Strojovođa je ugasio četiri od pet lokomotiva kako bi bio siguran da su na zadnjoj aktivirane kočnice. Vatrogasci su potom primili poziv o požaru na vlaku. Inspektori su taj požar uzeli u fokus kako bi probali doći do uzroka nesreće.

 

Tko je odgovoran?

Vatrogasci tvrde da je zadnja lokomotiva bila ugašena dok su se oni borili s požarom. Kažu kako je to standardna procedura dogovorena s vlasnicima vlaka MMA. Iz firme MMA kažu da je odluka o gašenju vlaka mogla dovesti do onesposobljavanja kočnica nakon čega se vlak spustio niz brdo te nakon 11 kilometara izletio u Lac-Megnaticu i eksplodirao.

Vatrogasci se brane da su o svim svojim postupcima obavijestili regionalnog prometnika odmah nakon što su ugasili požar. Direktor MMA kaže kako su vatrogasci trebali pozvati strojovođu i osigurati vlak nakon što su ugasili požar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...