Tržnice mogu raditi jer im Linić neće slati inspekciju

Oko tisuću prosvjednika stiglo je jutros s Dolca pred zgradu ministarstva financija u kojoj stoluje Slavko Linić. Riječ je o zakupcima zagrebačkih tržnica koji ne pristaju na uvođenje fiskalizacije.

– Okupljat ćemo se ovdje svaki dan u sve dok ne dobijemo povratnu informaciju od ministra, odlučni su prosvjednici koji su stigli s većine zagrebačkih tržnica, Kvatrića, Jaruna, Dolca….

Bez dogovora

Ministar Linić na koncu je primio predstavnike trgovaca no sastanak je prošao bez dogovora.

Linić od fiskalizacije ne odustaje ni milimetra, baš kao ni trgovci koji ne pristaju na uvjete koje im nudi.

Ministar je, naime, kazao kako će kod svih gradonačelnika urgirati da zakupcima na tržnicama osiguraju potrebnu infrastrukturu, blagajne, internet… No, trgovci to odbijaju i najavljuju da će se na Dolcu opet okupiti sutra ujutro.

Ipak, nema zapreke da tržnice budu prazne odnsono da ne rade  jer je Linić zakupcima obećao da mogu mirno raditi jer im neće slati inspekciju sljedećih mjesec dana koliko će trajati vrijeme prilagodbe.

– Pa to nije u u interesu države da nijedna tržnica ne radi u jeku sezone. Tržnica je tradicija, trebaju donijeti zakon primjeren toj tradiciji, kazao je Neven Peša, predstavnik zakupaca.  Peša prodaje na Dolcu i ima obiteljsko gospodarstvo.

Među prosvjednicima nalazi se i voditelj podružnice Tržnice Zagreb Dario Kobeščak.

Pred njih su izašli Boris Kunst i Goran Marić (HDZ), a Marić je obećao da će sutra njihovo pitanje staviti na dnevni red u Saboru.

Trgovci se se dogovorili da će najranije u četvrtak u 10 sati organizirati veliki skup i sastanak na Dolcu, na koji će pristići predstavnici svih tržnica u Hrvatskoj.

Danas u 11 sati trebali su na sastanak s ministrom poduzetništva i obrta Gordanom Marasom, ali obavijestili su ga da neće doći.

– Zahvalili smo se na pozivu, ali ovo je adresa na kojoj moramo biti, složni su prosvjednici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...