Berlusconijevi zastupnici podnijeli ostavke

Parlamentarni zastupnici Naroda slobode (PDL), stranke Silvija Berlusconija u petak navečer podnijeli su šefovima klubova zastupnika svoje ostavke, u znak prosvjeda zbog zatvorske presude ‘Il Cavaliereu’, kako zovu Berlusconija, izvijestili su u petak mediji.

Berlusconi se u Rimu sastao s parlamentarnim zastupnicima, članovima stranke PDL koji su ga dočekali ovacijama. Renato Schifani, zastupnik u Senatu i Renato Brunetta, zastupnik donjeg doma parlamenta najavili su da će predsjedniku republike Giorgiu Napolitanu podnijeti ostavke i od njega zatražiti pravdu.

Angelino Alfano, ministar unutarnjih poslova iz PDL-a u koaliciji premijera Enrica Lette, tijekom sastanka je rekao: “Spremni smo podnijeti ostavke kako bismo obranili svoje ideale.”

Berlusconi (76) je u četvrtak osuđen na četverogodišnju kaznu zatvora zbog utaje poreza i stvaranja crnih fondova napuhavanjem cijena za filmska prava. Državni odvjetnik Antonio Mura zatražio je kaznu od četiri godine zatvora, ali ju je spustio na tri godine zabrane javnog djelovanja. Unatoč potvrđenoj kazni, Berlusconi je zapravo osuđen na jednu godinu zatvora, jer su mu tri oproštene zakonskom odredbom o amnestiji. Vjerojatnost da će zaista u zatvor je mala zbog njegove životne dobi. Polovinom listopada moći će izabrati između kućnog pritvora i društvenog korisnog rada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...