Izvješće PU zadarske za 2. kolovoza

Policijski službenici I Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom mladića sa zadarskog područja u dobi od 17, 18 i 19 godina koje se sumnjiči da su, u razdoblju od travnja do lipnja ove godine, neovlašteno pristupali tuđim internetskim bežičnim priključcima, neovlašteno upadali u “Facebook” profile više desetaka različitih osoba na području RH, zatim se lažno predstavljali kao vlasnici tih profila i tražili od njihovih poznanika da uplate novčane iznose na razne račune za klađenje u kladionici otvorene na imena drugih osoba bez njihovog znanja i pristanka. Sumnja se da su na ovaj način oštetili desetke osoba te prikupili stotinjak tisuća kuna koje su kasnije koristili za klađenje. Protiv sve trojice državnom odvjetništvu za mladež podnijeta je kaznena prijava zbog više kaznenih djela računalne prijevare, nedozvoljena uporaba osobnih podataka i zlouporaba naprava.

 

Zlouporaba opojnih droga

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom iz Zagreba koju se sumnjiči za omogućavanje uživanja opojne marihuana. 21-godišnjakinju su jučer tijekom noći policajci zatekli u automobilu, na parkiralištu plaže Katarelac na Pagu, a kod nje su pronašli oko deset paketića marihuane ukupne težine 56 grama te prešu za prešanje marihuane. Pronađena droga joj je oduzeta, a protiv nje podnijeta je kaznena prijava.

Jučer u jutro, na Bedemima zadarskih pobuna u Zadru, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske zatekli su 31-godišnjaka iz okolice Zagreba kod kojeg je pronađena vrećica sa 175 grama sintetičke droge amfetamin. Pronađena droga mu je oduzeta, a protiv njega podnijeta je kaznena prijava.

 

Teška krađa

U noći s utorka na srijedu u Ulici Danijela Farlatija u Zadru, nepoznati je počinitelj iz kruga trgovačkog centra otuđio kompresor vrijedan nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

Jučer u večernjim satima u Kožinu, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 50-godišnjakinje te otuđio nakit vrijedan nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

 

Krađa

Jučer poslijepodne u skladištu trgovačkog društva u Ulici akcije Maslenica 19 i 20-godišnjak su pokušali otuđiti cipele vrijedne nekoliko tisuća kuna. Protiv njih Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

Jučer poslijepodne u Pagu, nepoznati je počinitelj iz apartmana kojeg koristi 40-godišnji slovenski državljanin otuđio mobitel. Igraću konzolu i navigacijski uređaj vrijedne nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

Jučer prijepodne u Pakoštanima, nepoznati je počinitelj iz automobila otuđio osobne stvari u vlasništvu dvojice mladića i dvije djevojke vrijedne nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...