Kriza traje – jedinstvo postignuto

Glavna Skupština dioničara Tankerske plovidbe d.d. jednoglasno je prihvatila sve predložene odluke o prošlogodišnjem poslovanju koje je obilježeno nastavkom krize i značajnim gubicima. Gubitak iskazan za 2012. godinu, u iznosu od 524 milijuna kuna, se pokriva zadržanom dobiti iz prethodnih, “berićetnijih” razdoblja poslovanja najveće hrvatske brodarske tvrtke.

Tijekom 2012. godine grupa je ostvarila navedeni gubitak od 542 milijuna kuna. Rezultat odražava najniže vozarine u posljednjih 30 godina i posljedični pad vrijednosti brodova. Prihodi iz redovnog poslovanja u 2012. godini iznose 909 milijuna kuna i za 96 milijuna kuna su manji nego prethodne godine što je pad od 10-ak posto.

Ukupni troškovi iz redovnog poslovanja su u 2012. godini iznosili 1,358 milijarda kuna što je za 300,5 milijuna kuna više nego prethodne godine.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...