Milin: “Najopasniji su one koje javnost otpiše!”

U tjednu u kojem je kršćanski puk slavio Veliku Gospu Ferdo Milin najviše se bavio – Hrvatskim dragovoljcem. Trener nogometaša Zadra pregledavao je snimke utakmica “crnih” iz Sigeta i pred današnji dvoboj Zadra i Hrvatskog dragovoljca iznio nekoliko zaključaka.

– Hrvatska javnost odavno je otpisala Hrvatski dragovoljac i osudila tu momčad na propast, međutim, ono što sam ja vidio pokazuje da su takve procjene potpuno pogrešne. Uostalom, mi u Zadru smo naviknuli na podcjenjivanje u javnosti – počeo je Milin iznositi dojmove o sastavu koji večeras (19 sati) gostuje na Stanovima.

– Dragovoljac je momčad koja kontre završava s pet ili šest igrača i to mi se svidjelo kod njih. Imaju mlade i brze igrače među kojima iskustvom prednjače Sivonjić i Zlatar. Nije nikakva slučajnost što su namučili Hajduk na Poljudu ili što su protiv Dinama odigrali 1:1 u prošlom kolu.

Kada je vidio s čime protivnik raspolaže Milin se okrenuo svojoj momčadi.

– Naš je zadatak podignuti na višu razinu igru na domaćem terenu gdje imamo dosta problema. Moramo biti čvrsti kao što smo to bili u lanjskim domaćim utakmicama protiv Splita. To je prvi korak.

Zadar se do sada nije najbolje snalazio kada je u svom dvorištu trebao pobjeđivati. Lani je Milinova momčad u ključnim utakmicama kiksala kod kuće, ali je sve vratila odličnim nastupima na gostovanjima.

– Te navike igrača moramo mijenjati, ne samo zbog nas nego i zbog igrača. Uostalom, što sutra kada naši igrači odu u neki drugi klub. Pa neće ih nitko uzeti samo zato što se znaju postaviti na gostovanjima i čekati kontru nego trebaju biti pravi i onda kada se od njih očekuje pobjeda. Moramo znati kako reagirati i kad gubimo i kad imamo vodstvo.

Unatoč onoj da se momčad koja pobjeđuje ne mijenja ne sumnjamo da će Milin ponovno ispremiješati sastav.

– To je moja briga. Ako ima rezultata nitko ne pita tko je igrao, a ako nema rezultata mnogi u izboru igrača traže razloge neuspjeha. Ja sam po tom pitanju potpuno miran. Znam svakom objasniti zašto netko igra, a netko ne. Meni je trening ulaznica za prvu momčad i kako igrači treniraju tako će i igrati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...