More izbacilo tajanstveno biće

Još nitko nije sa sigurnošću utvrdio što je to more izbacilo na plažu u španjolskom gradu Villarico, a fotografije jezivog leša u visokom stupnju raspadanja, objavljene u petak u lokalnim medijima i dalje izazivaju kontroverze.

Prema napisima na nekim opskurnim portalima, more je na obalu izbacilo pravog pravcatog zmaja, dok su se pobornici ideje da nas redovito posjećuju stanovnici nekih dalekih planeta na svojim blogovima raspisali o vanzemaljskom porijeklu čudne lešine.

Likuju i zagovarači ideje koja već neko vrijeme izaziva pažnju u područjima na rubu znanosti, da u moru živi neka nepoznate vrsta morske zmije, no španjolska javnost sprda se s tom idejom – u nekim je medijima objavljena šala da im je na ljetovanje stiglo čudovište iz Loch Nessa.

Rijetki znanstvenici koji su se usudili dohvatiti ove škakljive teme vjeruju, pak, da je riječ o morskom psu vrste thresher (Alopias vulpinus) ili ribi-veslu (Regalecus glesne).

Kako javlja Yahoo, Paco Tolando, glasnogovornik španjolskog Društva za zaštitu morske faune izjavio je da nikad nisu vidjeli ništa slično i da je teško reći o čemu je riječ te da truplo pomalo podsjeća na ribu “bullfish”.

Ipak, svi su zbunjeni neobičnim rogovima na glavi čak četiri metra dugog trupla nalik na kakvo čudovište iz legende.

A dok ne bude završeno podrobno ispitivanje tajanstvene nemani, koje je u tijeku, nagađanja će se, bez sumnje, nastaviti…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...