Prtenjača: Ne financiram Konjičke utrke jer se održavaju u – Benkovcu

Premda se tradicionalna Konjička utrka u Polači ove godine nije održala, prašina se i bez konja opet podigla između glavnih “protagonista”. Naime, nakon što je Radoslav Bobanović, utemeljitelj i organizator utrka, na stranicama Slobodne Dalmacije optužio načelnika općine Polača da ničim ne pomaže održavanje Konjičkih utrka, nazvali smo prozvanog Viktora Prtenjaču, koji je pak novinarski poziv jedva dočekao.

 

Gospodine Prtenjača, je li istina da u posljednjih pet godina Općina nije dala ni kune za Konjičke utrke?

− Prije svega, dobro da ste me nazvali! Da niste, već sam mislio doći po vas. Znam, ono je bio razgovor, niste vi rekli što je on rekao, ali opet ste pogrešno napisali, da ne dajem novac za utrke otkad sam postao načelnik. Ja sam načelnik dvanaestu godinu, a samo posljednjih pet godina za utrke nisam dao ništa. Prije toga sam itekako davao i pokrivao dugove koji su ostali iza Bobanovića. Ni jedna utrka koja je dotad bila održana nije bila isplaćena, iza svake je ostao neki dug i ja sam sve te dugove morao isplatiti. Za dugove od 1997. do 2002. isplatio sam nekoliko stotina tisuća kuna. Da ne spominjem milijune kuna koje je Bobanović iz općinskog proračuna utrošio u hipodrom i utrke koje se, da stvar bude zanimljivija, uopće ne održavaju na području Polače, nego grada Benkovca.

 

Čekajte, utrke se održavaju na području Benkovca? Znači, Polača nema nikakve veze s utrkama, a novac iz općinskog proračuna trošio se na sadržaje na području grada Benkovca?

− Tako je! To je isto kao da zadarski gradonačelnik iz gradskog proračuna financira izgradnju zabavnog parka u Ninu ili Biogradu. Zašto bismo to činili? A Bobanović je to činio i potrošio milijune općinskih kuna u hipodrom, utrke, vlastitu promidžbu…, a ništa od toga ne održava se na području općine Polača. Niti je išta riješio. Recimo, da je barem riješio vlasništvo nad terenom za hipodrom, koji je pod Benkovcem.

 

Dobro, što predlažete? Bila bi šteta da utrke skroz propadnu?

− Slažem se s vama. Volim konjički sport i utrke su mi drage, ali na način na koji su se dosad održavale u Polači nemaju smisla ni budućnosti. U tome se slažem s Bobanovićem, da je potrebno provesti reorganizaciju javno-privatnog partnerstva. Problem je što sam ja to predlagao još prije pet godina, kad sam vidio kako utrke idu i da se neće moći održati uz postojeći model organizacije i financiranja. To je vreća bez dna koja, s obzirom na ulaganja, ne donosi očekivane efekte. Dobro znam što vam govorim jer sam od sedamnaest dosad održanih utrka bio uključen u organizaciju njih dvanaest.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...