Radnice Adrije nakon 11 mjeseci dobile dvije i pol plaće

Zadarski list
Tamni način

Radnice Adrije s područja Benkovca i Knina, njih 76, primile su dio zarađenih plaća, odnosno Miodrag Lacić isplatio im je po dvije i pol plaće, piše Zadarski list. Radnice su primile plaće nakon 11 mjeseci te je tako ispoštovan dogovor postignut prošli tjedan u Zagrebu gdje su se sastali predstavnici radnika, sindikata, uprave Adrije d.d. i ministar Mirando Mrsić.

– Konačno smo dobile bar nešto. Isplaćene su nam dvije i pol plaće koje smo zaradile još u kolovozu, rujnu i polovini listopada prošle godine. To nam je uplaćeno s računa Adrije d.d., a što će biti s preostalih devet plaća na koje imamo pravo iako nas novi poslodavac iz Adrije Zadar 1 d.o.o. nikad nije priznao, a niti pozvao na posao, ovisi o našim institucijama – kazale su radnice kojima su dvije i pol plaće došle kao melem na ranu. Tim će novcem većina njih tek „pokrpati” kućni budžet i podmiriti dugovanja koja su im se u posljednjih 11 mjeseci nagomilala.

Kako piše Zadarski list, Inspekcija rada utvrdila je da 76 radnica ne radi i da im nisu isplaćene plaće koje u ovom trenutku zajedno s najmom vlasnike Adrije Zadar 1 Jadranka Lisicu i Nevena Badurinu koštaju oko 4,5 milijuna kuna, njima su ispisane kazne. Zakonom je predviđen iznos od 25 tisuća kuna svakome, koji se potom, ukoliko i dalje ne budu ispunjene obveze uvećava za 50 posto. No čini se kako se dvojac Lisica-Badurina previše ne uzrujava te da je spreman platiti kaznu prije nego podmiriti dug od 4,5 milijuna kuna.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar