Cestitka_Uskrs

“Treba stati na kraj turizmu na Linićev način!”

Premda još uvijek nije poznato kako se prije tri dana u blagajni slastičarnice Donat našlo  sedam kuna viška, da li zbog napojnice ili neizdanog računa za kuglicu sladoleda, zbog čega je ista zatvorena od strane Porezne uprave,  danas su se po tom pitanju oglasili i predstavnici Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević. Iako su na samom početku oštro osudili provođenje “Linićevog zakona o fiskalizaciji”, vrlo brzo su se dotaknuli i preostalih pogubnih poteza Vlade, odnosno premijera Zorana Milanovića. 

–  Svjedoci smo ne samo da je počeo sumrak demokracije nego i socijaldemokracije. Premijer Milanović i ministar Linić bi voljeli da ih se proziva hrvatskim Robin Hoodom, premda meni ministar Linić više sliči na jednog drugog junaka iz Alan Forda, osvrnuo se Pero Ćorić, glavni tajnik stranke.

Rudolf Dvorski, dopredsjednik stranke podsjetio je, pak, na kultni status ove slastičarnice u Zadru, ističući kako mu nije jasno kome je u interesu zatvarati ugostiteljske objekte za nekoliko kuna viška u blagajnama.

–  U ovakvim slučajevima su gotovo svi na gubitku. Sve ovo navodi me na pomisao da se ovdje radi o priči između krupnog i sitnog kapitala jer je namjera sve preusmjeriti u trgovačke centre. To je jedino objašnjenje zašto to Linićevo ministarstvo radi. Nalazimo se u jeku turističke sezone, svaki dan turisti ovdje dolaze i i sa čuđenjem gledaju što to piše na vratima. To zasigurno ostavlja dojam jedne države u kojoj je sve nesređeno. A svima nam je jasno da državu koja je nesređena zaobilaze i investicije. Smatram da se na ovaj način nikad nećemo izvući iz krize, rekao je Dvorski.

Sličnim riječima medijima se obratio i Ivan Tepeš, zamjenik predsjednice stranke, ali uz kritiku stranci na vlasti, koja po njemu, nije napravila ništa od najavljenih pozitivnih promjena na području gospodarstva, već naprotiv, otjerala strana ulaganja.

– Zbog svega što se događa u državi očekujemo prijevremene izbore. Nadamo se da će već dogodine doći do njih, dodao je Tepeš.

Možda malo pretjerano, ali predstavnici  Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević u Zadru složili su se kako Hrvatska u očima turista više ne izgleda kao sigurna destinacija za odmor.

 

Od sladoleda do istospolne zajednice

Međutim, iako posve nepovezano, iskoristili su priliku iznijeti i svoj stav o Zakonu o istospolnim zajednicama, ističući kako priznaju  brak isključivo između muškarca i žene, pozivajući se pritom i na kršaćansku vjeru. Posebno naglasivši kako ne podržavaju pravo na posvajanje djece u slučaju istospolne zajednice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...