Cestitka_Uskrs

Zadar je godinama menadžerima bio zlatna koka, više neće

Pres-konferencija na Višnjiku bila je drugačije zamišljena. Po pozivu iz kluba, koji je stigao prošli četvrtak, trebali su joj nazočiti Boris Skroće, direktor, Branko Skroče, sportski direktor i Ante Nazor, trener prve momčadi KK Zadar. No kako je u međuvremenu došlo do promjene u odnosu kluba i splitskog trenera, pred novinare je izišao samo direktorski dvojac. Boris Skroće objasnio je što se dogodilo na relaciji Zadar – Nazor između objave o nastavku suradnje i definitivnom prekidu.

– Nazor je bio kod mene u uredu i razgovor je trajao gotovo tri sata. Pružili smo si ruku i dogovorili se da je to riješeno. Pitao sam ga možemo li to objaviti, rekao je da možemo. Rekao je i da nema drugu opciju osim Zadra. Potom smo ručali i vrlo prijateljski razgovarali. Otišao je za Split, a što se dogodilo to poslijepodne i sljedeće jutro u komunikaciji između njega i njegova menadžera, o tome ne bih sudio. Ne znam zašto je njegov menadžer pristupio izmjeni onoga što smo se dogovorili i stavili na papir. Klub ima jasnu strategiju i tako smo nastupili prema njemu. Moramo se uklopiti u financijske okvire koje imamo – rekao je Skroće.

Branko Skroče pokušao je pojasniti kako je uopće došlo do toga da je Zadar u situaciji da pripreme počinje bez trenera.

– Prije nego što je Nazor otišao na pripreme reprezentacije, usmeno smo dogovorili uvjete njegova ostanka. Kada se vratio, neke stvari, koje tada nisu bile usmeno dogovorene, postale su glavni problem i prepreka potpisivanju ugovora. Cijelo vrijeme, dok smo razgovarali o produljenju ugovora, tvrdio je da mu agent ne treba, a prije nekoliko dana se pozvao na njega. O Nazoru nikada neću reći ništa loše, ali reći ću samo jednu rečenicu vezanu za agente, kojima je godinama Zadar bio zlatna koka. Potpisivani su ugovori, koji su garantirali jednoj strani sve, a drugoj ništa, odnosno KK Zadru jako malo toga. Ljudi u klubu misle da je tome došao kraj i da ne treba više nastupati s tih pozicija, odnosno da i KK Zadar treba imati neka prava u tom ugovoru. Pitanje je samo koliko ćemo ozbiljnu momčad moći sastaviti. Ako budemo toliko tvrdi, a druga strana isto, sumnjam da ćemo moći sklopiti ugovore kakve želimo. Što se Nazora tiče, apsolutno nisu u pitanju bili novci, nego neke druge stavke.

Skroće se nadovezao.

– Upravo sam došao od odvjetnika s kojim pokušavamo u predstečajnoj nagodbi riješiti 530 tisuća kuna dugovanja prema igraču koji nije niti zadužio dres u Zadru. Ako je to normalno, onda možda ja nisam. A nije jedan takav. Ima ih više, koji nisu dali nijedan koš za Zadar, a stoje na predstečajnoj listi potraživanja i ne odstupaju od toga. Traže svoje jer imaju ugovor. Zato će se klub nastojati maksimalno zaštititi u svim budućim ugovorima. Situacija u klubu se mora promijeniti i to svima mora biti jasno. Imamo okvire i tko se u njih može uklopiti dobro, tko ne može, neka mu je sretno negdje drugdje. I ja bih radio za 50 tisuća kuna pa ne mogu. Ali iza onoga što dogovorimo i potpišemo stojimo da ćemo isplatiti u tekućoj sezoni. Nastojat ćemo ne dopustiti da klub prenese potraživanja u sljedeću sezonu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...