Lovokradica ubio četiri osobe, policajca uzeo za taoca, opkolili ga tenkovi, vojska i policija

Prava drama odvija se u Austriji. Lovokradica je u šumskom predjelu u blizini grada Annaberga ubio četiri osobe – tri policajca i vozača Hitne pomoći. Četvrtog policajca je uzeo za taoca i pobjegao s mjesta događaja te se zabarikadirao na svojoj farmi, 70-ak kilometara dalje, u blizini Melka. Još dvojica policijskih službenika su ozlijeđeni u vatrenom okršaju s lovokradicom. Na farmi je pronađen ukradeni policijski automobil.

Kako javlja oe24.at, lovokradica je 56-godišnji Alois H. kojeg je policija neko vrijeme nadzirala. Kako bi ga uhvatili, tijekom noći su mu postavili zasjedu. Kad je naišao na policijsku blokadu, zapucao je. Lovokradica je, prema pisanju austrijskih medija, godinama na tom području ubijao jelene za trofeje – odrezao bi im glave zbog rogova, a trupla ostavljao odbačena uz cestu.

“Naoružan do zuba” i ne prestaje pucati

Austrijska policija na izvanrednoj konferenciji za novinare potvrdila je kako su tri osobe ubijene. Glasnogovornik policije Johann Baumschlager kroz suze je izvijestio kako je lovokradica prvo ubio jednog od policajaca, potom vozača Hitne pomoći koja je upućena na mjesto događaja, a zatim je ubio još jednog od policijskih službenika. Do vatrenog okršaja policije s lovokradicom došlo kad su ga pokušali uhititi.

Sve je započelo oko ponoći kad je policijska patrola koja je čekala u zasjedi uočila sumnjivi automobil. Pokušali su ga zaustaviti i tad je lovokradica ubio jednog od policajaca, a drugog nastrijelio. Pozvano je pojačanje i Hitna pomoć.

Nakon što je ubio i vozača Hitne pomoći, lovokradica se dalje dao pješice u bijeg. Nekoliko kilometara dalje naletio je na novu policijsku ophodnju i opet zapucao. Jednog od policajaca je ubio, a njegovog kolegu je uzeo kao taoca te su patrolnim automobilom odjurili do njegove farme koja se nalazi 70-ak kilometara dalje od Annaberga, u blizini Melka.

Farmu su okružili specijalci, pozvana i vojska

Lovokradica se još jutros oko 7 sati zabarikadirao u kući na brdu i ne prestaje pucati. Austrijski mediji prenose kako je “naoružan do zuba”. Farmu su okružili specijalci, a u pomoć je pozvana i vojska. Na mjesto događaja stigla su i tri tenka.

Kurier piše kako 55-godišnji Alois H. u kući ima pravi arsenal oružja, navodno čak i ručne granate. Policija je pokušala uspostaviti kontakt s njim, ali uzalud.

Farmu je okružilo više od stotinu policajaca, pripadnika specijalne jedinice Cobra te pripadnika vojske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...