U novom nastavku Bridget Jones opet sama

Obožavatelje romana o Bridget Jones iz pera britanske spisateljice Helen Fielding, o čijem su životu opterećenom brojanjem kalorija i nesretnim ljubavima dosad snimljena i dva filma, šokirala je vijest da je autorica u trećem nastavku serijala odlučila lišiti života čovjeka njezina života Marka Darcyja.

Bridget su književni čitatelji upoznali 1996. u romanu “Dnevnik Bridget Jones”, proizašlom iz kolumni koje je Fielding od 1995. pisala u listu The Independent. Roman je prodan u dva milijuna primjeraka diljem svijeta, a 1998. je proglašen britanskom knjigom godine, piše Hina.

Mark Darcy, prototip romantičnog heroja chick-lit literature – tamnoput, zgodan, bogat, zabavan, pametan i odan – zaprosio je Bridget na zadnjim stranicama drugog nastavka sage, naslovljenom “Bridget Jones: Na rubu pameti” (1999.). U tome se braku rodilo dvoje djece – Mabel i Billy – no, suprotno kanonima romantične ženske literature, par očito nije živio sretno do kraja života.

Naime, isječci iz najnovijeg nastavka priče o neurotičnoj i neuklopljenoj Bridget “Mad About The Boy”, objavljeni u časopisu Sunday Times, otkrivaju da je Darcy već pet godina mrtav, a Bridget – koja uz dvoje djece ima i 51 godinu – ponovno sama i, naravno, ponovno opsjednuta. Predmet njezine opsesije je 29-godišnji mladić Roxter.

Nakon tih vijesti, društvene su mreže praktički zakuhale od komentara razočaranih obožavatelja, koji se pitaju: “Zašto?”.

U prva dva nastavka Bridget je zaposlena djevojka u tridesetima koja u modernom Londonu nastoji pronaći smisao života i ljubavi uz pomoć “zamjenske” urbane obitelji prijatelja. Po romanima su snimljena dva filma (2001. i 2004.) s glumicom Renee Zellweger u naslovnoj ulozi te Hughom Grantom (Daniel Cleaver) i Colinom Firthom (Mark Darcy) kao muškarcima njezina života.

Roman 10. listopada izlazi u svijetu, a sredinom prosinca i na hrvatskom prijevodu u nakladi izdavačke kuće Lumen.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...