Evo kako prijaviti očitanje brojila

Ako ste među rijetkima u zemlji koje ne brine visina računa za električnu energiju, vjerujemo kako ste odlučili ovih dana Elektri dostaviti novo očitovanje brojila. Jutros je to napravila i naša redakcija, pa donosimo najjednostavniji način kako to učiniti.

Mi smo, za razliku od mogućnosti poziva na besplatni broj 0800-0555, to učinili putem aplikacije “Moj račun” koja je dostupna na internetskim stranicama HEP-a.

Na ovoj poveznici možete pristupiti aplikaciji “Moj račun”, nakon čega je, ako ste novi korisnik, potrebno kreirati svoj korisnički račun. Prilikom istoga, trebat će vam jedan od izdanih računa za struju te broj brojila.

Prijava struje - registracija

Nakon klika na poveznicu Registracija, pojavit će se prozor u kojem je potrebno unijeti tražene podatke. Važno je da ne zaboravite odabrati distribucijsko područje, koje je za naš grad i županiju – Elektra Zadar.

Prijava struje - registracija - podaci

Nakon postupka registracije, na unesenu email adresu stići će privremena lozinka s kojom se prijavljujete u sustav. Nakon prijave, dovoljno je s desne strane unijeti očitane vrijednosti s brojila i poslati ih sustavom u Elektru.

Prijava struje - dostava

Ovim ste koracima omogućili Elektri da na vašem korisničkom računu od jučerašnjeg dana, odnosno od trenutka dostave očitanja, počne s primjenom jeftinijeg obračuna električne energije.

Prosječna cijena za radnu energiju kućanstvima se smanjila za 10,7 posto, što znači da bi prosječno smanjenje računa trebalo biti od 6 do 7 posto, ovisno o tarifnom modelu.

Iz Elektre napominju kako je dostavu novog očitovanja potrebno dostaviti najkasnije do 10. listopada putem gore opisanih koraka ili pak pozivom na besplatni broj 0800-0555.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...