Gotovina u Vukovaru: “Domovinski rat pripada prošlosti!”

General Ante Gotovina došao je u Vukovar. Zajedno s Čermakom i Markačem. U koloni ga je zaustavila kamera HTV-a.

Vukovar je grad heroj, danas smo se došli pokloniti žrtvi ovog grada i ljudima, odati počast braći i sestrama, oni su se borili za svoje domove i i našu domovinu. Ja sam tada, te 1991. godine bio na zapadno-slavonskom ratištu. Kada smo čuli za pad Vukovara, bilo nam je to psihološki jako teško podnijeti. Ali uzdigli smo se, ustrojili i uspjeli. Uspjet ćemo i danas i sutra, rekao je Gotovina.

Na pitanje reporterke HTV-a kako komentira Haag, Gotovina kaže: “Haag pripada povijesti! I Domovinski rat pripada povijesti“.

Uređeno demokratsko društvo, gospodarski prosperitet, to je ono što nam danas treba. I to možemo postići samo ako budemo svi zajedno, poručio je Gotovina iz Vukovara.

Vukovar je naš ponos i naš simbol. Sjetimo se svih, sjetimo tko nam je to učinio, sjetimo se tko nam je u naslijeđe ostavio toliko boli i tuge, moramo jasno reći tko je agresor, rekao je Mladen Markač.

Nismo došli raditi podjele. Došli smo zajedno s narodom odati počast gradu heroju. Da nije bilo Vukovara ne bi bilo ni Hrvatske, rekao je Čermak.

 

Mladi Jastreb: Ovaj scenarij se nije trebao dogoditi

U vukovarskoj koloni s državnim dužnosnicima bili su i zapovjednici obrane Vukovara Mile Dedaković i Branko Borković, te Tomislav Merčep koji su dolaskom do raskrižja Baurove i Stepinčeve ulice, gdje su se dvije kolone susrele, put do Memorijalnog groblja nastavili s kolonom koju je predvodio Stožer.

Mladi Jastreb je nakon što je državni vrh napustio kolonu rekao da se današnji scenarij podjele nije trebao dogoditi.

Danas se nije trebalo dogoditi da “jedni na druge nabacuju blato” , rekao je Borković .

Tomislav Merčep, prvi sekretar nekadašnjeg Sekretarijata za narodnu obranu Vukovara izjavio je kako je to njegov grad, grad u kojem se rodio.

Volim ovaj grad i nemojte misliti da ovdje ima podjela”, izjavio je Merčep. Kako je rekao ovdje ima politike, ali podjela nema, poručio je kako su svi Vukovarci za slobodnu, suverenu i neovisnu Hrvatsku te ih jedino zanima tko im je pobio prijatelje i pokrao Hrvatsku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...