Sabor počinje novu sjednicu

Sabor će započeti novu, 10. sjednicu, koja bi neprekinuto trebala trajati do ustavne stanke u zasjedanju, 15. prosinca.

Pred zastupnicima je za sada 60-ak točaka, a očekuje se da će iz Vlade u saborsku proceduru uskoro stići i prijedlog rebalansa državnog proračuna za ovu te prijedlog proračuna za sljedeću godinu.

Prije ustavne stanke, Sabor bi trebao raspraviti i donijeti i ustavne promjene kojima bi se onemogućilo zastarijevanje kaznenih djela teškog ubojstva.

Uz taj prijedlog, radnoj skupini za izradu nacrta ustavnih promjena pristiglo je još više od 30 prijedloga za izmjenu i dopunu različitih ustavnih odredbi, oko kojih će parlamentarne stranke pokušati naći konsenzus.

Sjednica će, kao i obično, početi aktualnim prijepodnevom, tijekom koga će članovi Vlade odgovarati na zastupnička pitanja.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...