Ivana Sumić “srebrna” iz Varaždina

Streličari već tradicionalno svoju natjecateljsku sezonu završavaju “Božićnim turnirom” FITA 2x18m + OR, koji se održava u Varaždinu. Turnir je orijentiran samo na juniorske i seniorske divizije zakrivljenog i složenog luka, što privlači velik broj renomiranih streličarskih imena svih država iz okruženja.

Pored inih, uz HR streličare sudjelovali i reprezentativci Slovenije, tako i olimpijac Klemen Štrajhar, pomlađeni Team Austria kojeg trenira i vodi dvostruki olimpijac Samo Medved, streličari iz SK Banja Luka. Stoga ne čudi što su sva raspoloživa mjesta na turniru popunjena u vrlo kratkom roku. Među njima na turniru su nastupili i streličari SK Zadar.

Klub na navedenom natjecanju predstavljali Ivana Sumić, Maja Pavković i Dražen Furdi, svi u seniorskim divizijama zakrivljenog luka, uz vjerno navijanje i potporu Luane Blaslov koju uskoro očekujemo i na liniji gađanja.

Nastup naših streličarki u kvalifikacijskom dijelu možemo opisati samo jednom riječju…briljantno!! Ivana Sumić nastavila nas je impresionirati neprekidnim podizanjem svojeg rezultata i klupskog rekorda. 540 krugova!!! Prosjek pogodaka 9.0 ostavlja nam samo da ovoj našoj sportašici iskažemo dužno poštovanje i zaželimo još puno uspjeha, kaže Dražen Furdi, predsjednik sportskog kolektiva.

Maja Pavković također je odličnim gađanjem i rezultatom i osobnim rekordom s 518 krugova ostvarila normu za nastup na Prvenstvu Hrvatske u dvorani. U prvom krugu eliminacija Ivana Sumić je zahvaljujući odličnom rezultatu bila slobodna, dok je Maja Pavković u svom prvom službenom dvoboju bez većih problema pobijedila Boženu Šimek-Šuplika (SK “Cekin” Varaždin) rezultatom 6:0.

[pullquote align=”right”]Nastup naših streličarki u kvalifikacijskom dijelu možemo opisati samo jednom riječju- briljantno, tvrdi Dražen Furdi, predsjednik kluba[/pullquote]Nažalost već u slijedećem krugu ždrijeb spaja dvije naše predstavnice i time je nažalost napredak jedne morao biti zaustavljen. U njihovom međusobnom dvoboju bolja je ipak sa rezultatom 6:2 bila Ivana, i plasirala se u polufinale gdje ju je očekivala Viktorija Sukser (“PSK Zagreb 1955″). U dvoboju streličarki koje se dobro poznaju Ivana je nastavila s odličnim gađanjem i uz rezultat 6:0 osigurala odličje i uzbudljiv dvoboj u finalu, s obzirom da su se u drugom polufinalu susrele dvije vrhunske streličarke iz Slovenije Najka Tomat i Brina Božić. Nakon vrlo neizvjesne borbe u finale prolazi Najka Tomat.

U finalu prvi set osvaja Najka, no u slijedeća dva seta naša Ivana izjednačava njezin rezultat, da bi u četvrtom setu bila i bolja. Rezultat 4:4 vodi nas u tri odlučujuće strijele i Ivana ih sve pogađa u žuto, no iskusnije Najka Tomat pogađa tri desetke i uzima naslov ne ostavljajući prostora svojoj suparnici. No medalja je tu, i iako možda nije najsjajnija, rezultat i sama forma tijekom cijelog dana, učiniti će ju jednom od najdražih Ivaninih odličja u karijeri.

Među seniorima Dražen Furdi nije bio na očekivanoj razini u kvalifikacijama, ali skromnih 480 krugova i 21. mjesto bilo je dovoljno za ulazak u sustav eliminacija. U prvom krugu Furdija je čekao Luka Maglica (SK “Samobor”). Naš se streličar do popodnevnih borbi ipak uspio donekle sabrati, pa nakon gubitka prvog seta, dobiva slijedeća tri i prolazi rezultatom 6:2. U osmini finala ponavlja se prošla godina i dvoboj protiv Velibora Mitrovića (SK “Rijeka”). Prvi set dobiva Mitrović rezultatom 30:29, drugi također, rezultatom 28:27 pa na kraju pobjeđuje sa 27:25. Unatoč prosjeku 9.0 u ovom dvoboju Furdi gubi rezultatom 6:0.

Pred nama su blagdani i zatim već 12. siječnja nastavak natjecateljske sezone. Kao i uvijek, vrijeme je to da se povuče crta i zbroje rezultati iz 2013. Da ne duljimo, i da ne trošimo suvišne riječi, istaknuti ćemo samo ovo: 44 pojedinačna odličja (20 zlatnih, 13 srebrnih, 11 brončanih), tri ekipna naslova na PH, 4 pojedinačna naslova na Prvenstvima Hrvatske, Irena Stein Medvidović oborila je sve  rekorde RH u disciplini FITA među seniorkama tradicionalnim lukom. Furdi naglašava:

U siječnju je pred nama i redovna izborna skupština kluba, i iskreno se nadamo da će i novu upravu članovi podupirati ponosom i ovakvim rezultatima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...