Za Badnjak bez kiše, Božić oblačan uz vrlo jako jugo!

Božićni blagdani su se opasno približili, pa je krajnje vrijeme da vas informiramo o razvoju vremena u sljedećim danima.

Iako nam do Božića neće biti značajnije kiše, ipak atmosfera neće biti sasvim stabilna, pa pogledajmo što nas točno očekuje u Dalmaciji narednih dana po pitanju vremena:

U nedjelju na sjeveru Dalmacije promjenjivo oblačno, a mjestimično može biti i vrlo malo kiše, uglavnom sjevernije od Zadra. Na jugu regije djelomice, ponegdje i pretežno sunčano. Puhat će slabo do umjereno jugo.  Maksimalne temperature od 13 do 17°C.

U ponedjeljak promjenjivo oblačno. Ponegdje na sjeveru Dalmacije može biti malo kiše, dok će drugdje biti uglavnom suho. I dalje će puhati većinom slabo jugo. Temperature zraka bez znatnije promjene.

U utorak, na Badnjak, očekujemo djelomice sunčano vrijeme s umjerenom naoblakom, no oborina neće biti. Jugo će postupno jačati pa do kraja dana može biti i umjereno do umjereno jako. Temperature i dalje bez promjene, najviše vrijednosti između 13 i 16°C.

Za Božić nas očekuje promjenjivo do pretežno oblačno vrijeme. Vjerojatnost za kišu povećavat će se prema kraju dana, tako da ipak možemo reći kako bi veći dio dana trebao proteći bez kiše! Puhat će jako jugo, mjestimice s olujnim udarima! Dnevne temperature neće se mijenjati u odnosu na prethodne dane.

I za kraj, čini se kako blagdan Sv. Stjepana, 26.12. donosi mjestimice obilniju kišu uz jako i olujno jugo!

Možemo na kraju zaključiti kako će Božić, unatoč pretežno oblačnom vremenu najvjerojatnije proći bez zamjetnijih oborina, dok bi se dan nakon njega stvari mogle poprilično promijeniti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...