Zašto nemate sreće u ljubavi?

Veze i ljubav su dvije stvari koje trebaju ići ruku pod ruku u idealnim uvjetima, no vrlo često se te dvije stvari ne nadopunjavaju i onda dolazi do ozbiljnih problema, pa polako nestane ljubavi, a onda i veze.

Ako ste baš vi uvijek ta osoba koja ostane kratkih rukava, moguće je da imate prevelika očekivanja od ljubavi. Samoća ima uzrok, a to su pogrešna mišljenja kao što je, primjerice, ono da će vas tek ljubavna veza učiniti cjelovitom osobom.

Ovo prilično uobičajeno vjerovanje ujedno je i prilično opasno jer sebe možete ispuniti samo vi, druga vas osoba može dopuniti. Cilj treba biti razvijanje dobrog odnosa sa samim sobom, samopouzdanje i realističan pogled na svijet, a druga će osoba nakon toga samo sjesti na mjesto koje ste predvidjeli za nju.

Mijenjanje patnera također je uzaludna misija, jer i opet mijenjati možete samo sebe, a jednako tako i vaš partner. Stoga, ako čekate da se vaš dragi promijeni i prestane dolaziti kući u tri ujutro pijan, načekat ćete se …

S druge strane, morate očuvati minimum samopoštovanja i povući granice, kako ne bi postali ono što vaš partner želi da budete, jer to nije nužno dobro niti za vas niti za vezu. Kad to shvatite, odabir pogrešnih partnera bit će sveden na minimum.

Ako uz to shvatite da je bolje reći partneru u lice što želite i očekujete umjesto da čekate kad će vam pročitati misli i da su svi ljudi različiti, svatko sa svojim željama i potrebama, na putu ste prema zdravoj i kvalitetnoj vezi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...