Ivan Knez primio naslovnog biskupa Biograda

U povodu Dana Grada i blagdana Svete Stošije koji  se obilježava 15. siječnja, položeni su vijenci kod glavnog križa na biogradskom Gradskom groblju, te paljenjem svijeća i minutom šutnje odano dužno poštovanje i počast svim mrtvima.

Vijence i svijeće na položili su Grad Biograd, na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Knezom, potom stranački predstavnici i predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata,  HDZ-a, SDP-a, HSU-a, HSS-a, HDSSD-a, Hrvatskih Laburista-stranke rada, HSP-a i UHDDR-a.

Povodom obilježavanja Dana Grada i blagdana Svete Stošije, Grad Biograd posjetio je njegov naslovni biskup mons. Morga Celso Iruzubieta, koji je predvodio Svečanu svetu misu u biogradskoj prvostolnici, a direktno za tu prigodu pristigao iz Rima.

[pullquote align=”right”]Naš grad Biograd izaći će ove godine iz krize, a kada će država to ne znam, kazao je ‘poteštat’ Ivan Knez na kraju obraćanja uglednim gostima[/pullquote]Biskupa i njegovu pratnju, kao i Zadarskog nadbiskupa, mons. Želimira Puljića, dočekali su u Biogradu biogradski župnici don Nikola Tokić i Ive Mustać. U nazočnosti predstavnika gradskih tvrtki, kulturnih i obrazovnih ustanova u gradskoj vijećnici gostima se obratio prof. Božo Došen izražavajući zadovoljstvo što uglednog crkvenog gosta dočekuju u stolnom, krunidbenom i kraljevskom gradu i u duhu Evanđelja.

Gradonačelnik Ivan Knez također je zaželio dobrodošlicu visokom crkvenom dostojanstveniku i njegovoj pratnji, upoznao goste  sa Biogradom, njegovim prirodnim ljepotama, ali i razvojnom putu koji je u velikom zamahu zadnjih nekoliko godina.

Naš grad Biograd izaći će ove godine iz krize, a kada će država to ne znam, kazao je ‘poteštat’ na kraju svog obraćanja. Skupu su se također potom obratili zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić i kolega mu iz Vatikana.

Pozdravit ću Papu Franju u vaše ime, a u dogledno vrijeme biti će nam drago da vas ugostimo u Rimu, zaključio je na kraju susreta Morga Celso Iruzubieta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...