Jedina je uspjela u tome – i to 18 puta!

Osim Streep, u navedenoj kategoriji nominirane su i Sandra Bullock (‘Gravity’), Cate Blanchett (‘Blue Jasmine’), Judi Dench (‘Philomena’) i Amy Adams (‘American Hustle’).

Popularna 64-godišnja glumica vodeća je po broju nominacija za Oscara, a slijede ju Katharine Hepburn i Jack Nicholson, svaki sa 12 nominacija.

Streep je do sada osvojila tri Oscara, za najbolju sporednu glumicu u filmu ‘Kramer vs. Kramer’ (1979.) te za najbolju glumicu u filmovima ‘Sophie’s Choice’ (1982.) i ‘Iron Lady’ (2011.).

Slavna glumica rekla je kako je ponosna da su i ona i kolegica Julia Roberts, koja je nominirana za najbolju sporednu glumicu, dobile priznanje za svoj rad, prenosi Daily Mail.

‘Jako sam sretna jer smo i Julia i ja nominirane. Obje smo ponosne na ‘August: Osage County’. Time nam je ukazana čast na kojoj smo zahvalne, a zbog toga će i film privući pozornost publike, što je odlično’, rekla je Streep.

Američki mediji navode kako je malo vjerojatno da će Streep osvojiti svog četvrtog Oscara, budući da su Blanchett i Bullock favoriti u ovoj kategoriji. Također, zanimljivo je da je svih pet glumica do sada već bilo nominirano.

Dench ima 7 nominacija, a konkurenciju je pobijedila ulogom Kraljice Elizabete u filmu ‘Shakespeare in Love’ iz 1998. Blanchett je bila nominirana četiri puta, a osvojila je Oscara za najbolju sporednu glumicu 2005. za ulogu Katherine Hepburn u filmu ‘The Aviator’.

Bullock je osvojila Oscara za najbolju glumicu 2010. a Adams je ovo prva nominacija za najbolju glumicu. Do sada je imala četiri za najbolju sporednu glumicu.

Dodjela Oscara održat će se 2. ožujka u Los Angelesu.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...