I dalje poledica u Lici, zbog pada napona – ne radi signalizacija!

Poledica i dalje ograničava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobića i čvora Bosiljevo 2, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Upozoravaju se vozači koji kreću na put kroz Gorski kotar kako ih, zbog pada napona električne energije u tom području, ne mogu upozoriti na stanje u prometu preko promjenjive svjetlosne signalizacije.

Autocesta je otvorena, popravljen je dalekovod zbog čijeg je puknuća jučer autocesta prema Rijeci bila zatvorena od čvora Bosiljevo. No, i dalje traju zimski uvjeti zbog ledene kiše i brzina je ograničena na 40 kilometara na sat.

Stara goranska cesta je zatvorena zbog srušenih stabala. Jučer je Gorski kotar bio bez električne energije, struja se do sada vratila u neka goranska mjesta – Vrbovsko, Delnice, Ravnu goru i Skrad, drugi stanovnici Gorskoga kotara još je nemaju.

Zbog vrlo teških zimskih uvjeta za promet je do daljnjega zatvorena dionica riječke pruge između Ogulina i Rijeke te je na tom području obustavljen sav željeznički promet. Iz centra 112 kažu kako bez obzira na stanje u Gorskome kotaru nije bilo značajnijih intervencija Hitne medicinske pomoći, a župan Primorsko-goranski, Zlatko Komadina za područje je Vrata i čabarski kraj proglasio elementarnu nepogodu te najavio kako će ona biti vjerojatno proglašena za još neke djelove Gorskog kotara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...