Prečani će na Zadarski karneval s maskama akademske slikarice

Da se stavr ne bi prepustila slučaju, Prečani će i ove godine nastaviti suradnju s akademskom slikaricom Manuelom Vladić Maštruko, koja će svoju prvu zimsku radionicu posvetiti karnevalu, točnije – izradi maski.

U skladu s prirodnim okruženjem otoka Ugljana, glavna tema bit će more, a sadržaj likovne radionice izrada maski za glavu i kostima za tijelo. Izrađivat ćemo likove prema morskim životinjama ribama, hobotnicama, rakovima, meduzama i zvjezdačama i to tako da se maska za lice i kostim za tijelo nadopunjuju. Prvi dan radit ćemo maske, a drugi dan ih oslikavati i šivati kostime, najavljuje autorica i voditeljica radionice Manuela Vladić Maštruko, a ravnateljica POU Dom na žalu Mladenka Mašina poziva zainteresirane da se prijave u što većem broju jer je jedan od ciljeva radionice i formiranje maškarane skupine koja će Preko predstavljati na Zadarskom karnevalu.

Maske i kostimi izrađivat će se od sljedećih materijala: kartoni različitih veličina i debljina (kartonske kutije kao ambalažni otpad), najlonske vrećice (ambalažni otpad), konopi, trakice tkanine, razni otpadni materijal s plaža, novinski papir. Akrilne boje, škare, kuglice stiropora za oči, vruće ljepilo u patronama, kistove i ljepilo osigurat će organizator.

Dodajmo kako se prva radionica održava 22. i 23. veljače u POU Dom na žalu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...