Reno Sinovčić i tvrtka VOX pod istragom USKOK-a!?

Porezna uprava u Zadru i austrijska Hypo Alpe Adria banka uložili su žalbe na predstečajnu nagodbu koja je 22. siječnja odobrena tvrtki Vox Rene Sinovčića.

Zadarska ispostava Porezne uprave, kojoj je na čelu Stoja Mučaji, žalbu je uložila jer, kako javlja Zadarski list, smatraju da je Sinovčiću predstečajna nagodba odobrena na temelju nevjerodostojne dokumentacije. Također, kao što je Index već pisao, u zadarskoj Poreznoj smatraju da je Sinovčić otpis čak 70 posto dugova izborio preko fiktivnih vjerovnika.

 

Hypo ne da svojih 15 milijuna

Naime, najveći vjerovnik Sinovčićevog Voxa je njegov prijatelj i dugogodišnji trener NK Zadra Dalibor Zebić. Od Voxa Zebić potražuje čak 21 milijun kuna, iako nikome nije jasno kako je taj dug mogao nastati. Zbog ogromnog iznosa ovog duga, kojeg zadarski poreznici smatraju fiktivnim, Zebićev je glas bio najvažniji prilikom odluke da se Sinovčićevoj firmi oproste dugovi.

Hypo banka, pak, u svojoj žalbi navodi da će štititi svoj interes, te da im nikako nije u interesu umanjivanje njihovih potraživanja. Hypo banka od Voxa potražuje 15 milijuna kuna. Odluku o uloženim žalbama sada mora donijeti Visoki trgovački sud.

 

Sinovčića istražuje i Uskok?

– Nisam obaviješten o žalbama niti ovlašten za komentiranje o njihovoj osnovanosti. To rješava Visoki trgovački sud, a zakonski rok do kada to trebaju učiniti nije definiran. U međuvremenu, račun tvrtke je odblokiran i ona najnormalnije posluje. Mogu samo reći kako sam optimističan te da se nadam da će VTS svoju odluku dati što prije, kaže Ivan Rude, povjerenik predstečajne nagodbe tvrtke VOX.

Rude dodaje i da Visoki trgovački sud nije nadležan za utvrđivanje jesu li optužbe koje zadarska Porezna uprava iznosi protiv Sinovčića točne. To je, naime, posao za Odjel gospodarskog kriminaliteta PU zadarske i USKOK, kojima je, prema neslužbenim informacijama, već dostavljena sva potrebna dokumentacija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...