Vladin Facebook zatrpan gnjevnim komentarima građana

Neugodan vikend je iza premijera Zorana Milanovića i za njegovu PR svitu. Objavljeno je da se u subotu ‘zaletio’ na skijanje u Austriju dok je trebao razmišljati o rebalansu proračuna s kolegama iz Vlade, a potom je po medijima ‘rastezan’ zbog finaliziranja nabave 1581 automobila u vrlo nezgodnom trenutku. A da je trenutak u najmanju ruku nezgodan potvrđuju i komentari građana na vladinom Facebook profilu.

Stvar je Milanović pokušao izvući nedjeljnim obilaskom područja koja po naletima blatne bujice poprimaju apokaliptične obrise. Da dobije bolji uvid, problem je razgledao i s visoka, iz helikoptera gdje je naravno morao biti i fotoreporter da zabilježi zabrinutost koja se čitala na licu našeg premijera. Vladini znalci za društvene mreže razumljivo, odmah preko Facebooka objavljuju fotke, tekst i slično, no u komentarima su si korisnici dali oduška pa sve to lijepo povezali u jedan paket: i skijanje i automobile i obilazak poplavljenih područja i sasuli drvlje i kamenje po premijeru i Vladi.

Posebno ih je naljutio odgovor premijera koji je na sisačkom području odgovaravši na pitanja novinara o nabavi automobila rekao: Ja ne znam tko kupuje i odlučuje u kojem će se autu tko voziti. Također se pohvali o kako se pola milijarde kuna ulaže u obranu od poplave.

Borut Gatara se pita: Je li u tu cijenu obrane od poplave uračunata i cijena od 270 milijuna kuna za nove aute? Vjerojatno ce te s njima graditi nasipe…

Štefica Topić Ex Kučiš pak komentira: Sa skijanja u helikopteru na poplavljeno područje-divno, eto kako čovjek brine.

Željko Vuković pak komentira: Hvala bogu….spašeni smo! Premijer gleda na kartu…to je to. Kako se prije nitko nije toga sjetio. Atenjani a mi svi ostali puk.

Noah Sarah je oštra i piše: Glavno da imate novi vozni park. To pokazuje vas senzibilitet za ljude u nevolji. Građani moraju štedjeti, neki i gladovati, a vi….sramota.

Lješnjak Leopard ima i prijedlog: Možete umjesto nasipa naslagati 1500 skupih limuzina koje kupujete o našem trošku. To će zasigurno zaustaviti nalet vode.

‘Milanoviću, od kuda ti pravo da primaš plaću i ‘ne znaš’ tko to kupuje u ovo vrijeme nove automobile….bespotrebno troši novce, umjesto da ulaže u privredu…..i nek koštaju oni ‘samo’ 270 mil. kuna… kupili ste ih za lovu koju ste posudili…tu su još i kamate, koje zaboravljate spomenuti….., a Jovanoviću, što fali da ideš na posao gradskim prijevozom?? Zar misliš da si ti ‘nekakvo posebno mudo’?? Zar vi to ‘upravljate’ državom u maniru ‘dobrog gospodara’?? O čemu vi to pričate??? SRAM VAS I STID BILO….’, ljutito poručuje Ivica Mraz.

Morena-Marka Sambolića, koji kaže da podržava premijera ‘kao najinteligentnijeg hrvatskog političara u novijoj povijesti’ makar više nije siguran, smeta pak da Milanović mijenja logiku i od osobe koja prezire populizam, povremeno liči na jednog pravog populisti. ‘Mene samo zanima zašto premijer odjednom mijenja retoriku i populistički obilazi državu, pojavljuje se na svim (bilo kakvim) problemom pogođenim mjestima gdje, u maniri Jace, Karamarka, Bandića i njima sličnima, skuplja jeftine političke bodove? ‘.

Vlada odgovara: Na nama je da pomognemo, bez politiziranja i poziranja. Kao što smo naveli, ulaže se preko pola milijarde u obranu.

Andreja Vidović pak kaže: Naravno, ništa bez novinara i naslikavanja…. jako velika pomoć od njega što troši toliko gorivo da bi se helikopterom vozao iznad Siska…’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...