Imate Android? Evo novih aplikacija koje vrijedi isprobati

Kao i prošli put, vrijeme je za kratak prikaz Androidovih aplikacija vrijednih spomena, a koje su svjetlo dana ugledale u veljači. Ovaj put na red su stigle pomoćne aplikacije poput čitača vizitki, ponešto umjetničkih prikaza pa sve do ‘baby monitora’.

 

1. Type Machine

U slučaju da vam se dogodila situacija u kojoj ste napisali nekakav tekst na mobilnom uređaju i onda ga izbrisali ili se aplikacija jednostavno srušila, u pomoć bi vam mogla uskočiti ova alatka. Type Machine sprema sve što korisnik tipka iz svih nativnih Androidovih aplikacija, a na samom korisniku je filtrirati što točno želi spremati, a što ne. Kako autori napominju, riječ je o sigurnom i kvalitetnom rješenju, a dostupno je i verziji za Androidove tablete. Preuzeti ga možete na linku.

 

2. FullContact Card Reader

Ova aplikacija upravo je jedna od onih za koje ste se mogli upitati gdje je bila do sada. Funkcija joj je jednostavna, fotografirati nečiju ‘vizitku’ i spremiti kontakt podatke na korektan način u uređaj. Kako bi sve prošlo bez greške, aplikacija ne koristi optičko prepoznavanje slova, već žive ljude koji sadržaj sortiraju ‘onako kako treba’.

 

3. Opera Max (Beta)

Poznat vam je internetski preglednik Opera? Naravno da jest, a Norvežani su prošli mjesec otkrili i posebnu varijantu s još boljim komprimiranjem internetskog sadržaja. Iako je preglednik za sada u prvoj fazi, itekako je funkcionalan, a omogućava lakšu i bolju kontrolu troškova kod korisnika s ograničenim podatkovnim planom. Operu Max u beta verziji moguće je preuzeti na linku.

 

4. Dormi

Baby monitor u aplikaciji za Android? Zašto ne? Postoji ‘kvaka’ – potrebna su dva Androida da bi Dormi bio potpuno funkcionalan. Srećom, nije nužno imati dva ista uređaja, ili čak oblika uređaja – Androidov smartphone i tablet funkcionirat će sasvim dobro. Sve značajke i ‘trikovi’ koje posjeduju zasebni hardverski uređaji zaduženi za kontrolu beba prisutni su i u ovom softverskom izdanju, ako je za vjerovati autorima aplikacije. Dormi automatski prilagođava ton i još mnogo toga. Aplikacija za sada kupi pozitivne kritike, a možete je preuzeti na linku.

 

5. Polyfauna je svojevrstan pokus benda Radiohead s ekipom iz Universal Everythinga. Ovaj kul umjetnički prikaz autori tumače kao zanimanje za rane računalne pokuse vezane uz život i zamišljena stvorenja naše podsvijesti. Ekran uređaja pretvara se u svojevrstan prozor u taj zamišljeni svijet koji evoluira pred očima. Definitivno isprobati!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...