iTunes stiže na Android

Ne tako davne 2012. godine Steve Wozniak je poželio da iTunes bude dostupan i na Android uređajima, jer kako je sam tada rekao on obožava Apple proizvode, a među njima i iTunes te bi volio da mu može pristupiti i sa svojih Android uređaja.

Uskoro bi se moglo reći Steve poželio – Steve dobio. Naime pojavio se izvještaj u kojem se navodi kako Apple razmišlja o izdavanju iTunes aplikacije za Android operativni sustav. U istom izvještaju se navodi i kako Apple trenutno pregovara s vodećim izdavačkim kućama oko uvođenja “on-demand” funkcije unutar iTunes Radio servisa. Kao glavni razlog takvim odlukama spominje se lagani, ali stalni pad prodaje digitalnog sadržaja. Završno s 9. ožujkom, na američkom tržištu zabilježen je pad od 13% u prodaji glazbenih albuma, te pad od 11% prilikom prodaje pojedinačnih naslova u odnosu na prošlu godinu.

Na kraju krajeva ovakve odluke ne bi trebale izazvati čuđenje, jer kada se uzme u obzir broj Android korisnika (koji je u stalnom porastu), dolaskom na Android platformu Apple bi mogao ostvariti značajnije prihode.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...