Očekuju li nas prijevremeni izbori zbog raskola vladajuće koalicije?!

Nedugo nakon početka današnje sjednice Gradskog vijeća vijećnici DSU-u, HNS-a, HSLS-a i SDP-a napustili su Vijećnicu.

Prema njihovim riječima, razlog ovom potezu je nezadovoljstvo radom, odnosno neradom Vijeća. Naime, ovo je prva sazvana sjednica nakon više od tri mjeseca, na što je SDP-ova vijećnica Irena Dragić konstatirala kako ne neprihvatljivo da se odgovori na postavljena vijećnička pitanja čekaju ovako dugo.

Pravdajući vladajuću garnituru, predsjedavajući Živko Kolega odgovorio je SDP-ovoj Dragić kako se sjednice sazivaju po prikupljanju dovoljnog broja materijala te je saziv sjednice nakon tri mjeseca po poslovniku.

Vrlo često odbori nemaju kvorume, tako ne možemo raditi. Ne možemo raditi s 26 točaka dnevnog reda a s obzirom na to kako i koliko traje zadarsko gradsko vijeće, svi znamo da je nama ovdje zaista stalo do interesa i ovoga grada i njegovih građana. Ne možemo se složiti s time da nakon tri mjeseca dobivamo odgovor na postavljena vijećnička pitanja, zaključila je Irena Dragić.

Prijevremeni izbori?

U međuvremenu su obavljene konzultacije između HDZ-a i HSPAS koje su urodile obećanjem HSPAS da će se pojaviti u vijećnici u 14 sati na nastavku rada gradskog parlamenta.

Moglo bi doći do krize vlasti, ali ovog trenutka to nije kriza vlasti. Razgovarao sam s kolegom Ivicom Vlakićem (dogradonačelnik iz HSPAS) i inzistirao da se sjednica održi danas, a on mi je najavio da će se vijećnici HSPAS pojaviti, izjavio je u pauzi između dva zasjedanja dogradonačelnik i predsjednik GO HDZ-a Zvonimir Vrančić.

Ako ne dođu, bit će prijevremeni izbori, rekao je Vrančić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...