Pokrenuta online peticija za osnivanje azila za životinje u Zadarskoj županiji!

[box title=”ZADARSKI AZIL ZA PSE” color=”#777777″] Cijelu tematiku zadarskog azila za pse i ranije objavljene priče, možete pratiti na ovoj poveznici [/box]U periodu od 29. ožujka do 5. travnja, između 9 i 13 sati, prikupljat će se na Narodnom trgu potpisi za peticiju kojom se traži osnivanje azila za životinje Zadarske županije u organizaciji istoimenoga Odbora čijem su utemeljenju „kumovali“ Udruga za zaštitu životinja Zadar, Akcija Mladih Zadar, Orah- održivi razvoj Hrvatske, Udruga Eko-Zadar i Udruga Brodarica.

[pullquote align=”left”]U utemeljenju Odbora za osnivanje azila su sudjelovali Udruga za zaštitu životinja Zadar, Akcija Mladih Zadar, Orah- održivi razvoj Hrvatske, Udruga Eko-Zadar i Udruga Brodarica[/pullquote]Peticiju su podržali zadarski laburisti priopćenjem upućenim medijima:

Mi Hrvatski laburisti – Stranka rada Zadarske županije podržavamo nedavno pokrenutu peticiju za osnivanje azila za nezbrinute životinje na razini Zadarske županije. Ovaj problem već dugo egzistira u našoj županiji te ga smatramo vrlo važnim, navodi se u pisanom priopćenju za javnost i nastavlja:

[pullquote align=”right”]Nezbrinute životinje sramota su svake zajednice, dokaz nehumanog tretiranja životinja i opasnost za stanovništvo, naveli su zadarski laburistu u priopćenju upućenom medijima[/pullquote]- Nezbrinute životinje sramota su svake zajednice, dokaz nehumanog tretiranja životinja i opasnost za stanovništvo. Izgradnjom kvalitetnog azila ovaj bi dio Republike Hrvatske pokazao da je spreman nositi se sa ovakvim tipom problematike na suvremen način, ističu u priopćenju laburisti naglašavajući kako bi azil…

… osim toga, pružio nadu za nepravedno napuštene životinje, omogućio obiteljima slabijeg imovinskog stanja da dođu u posjed kućnog ljubimca, a dugoročno bi donio i uštedu lokalnoj i regionalnoj samoupravi. Po našem mišljenju ovaj se problem predugo “gurao pod tepih”. Također želimo naglasiti kako je izgradnja azila bila i jedna od točki našeg predizbornog programa za Grad Zadar. Stoga ovom prilikom želimo iskazati našu potpunu podršku inicijativi uz nadu što skorijeg rješenja problema, zaključuje se u priopćenju kojega potpisuje Marko Vidučić, povjerenik HL- SRZŽ-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...