“Virski Mađari” u Budimpešti pomažu provedbu otočnih projekata

U silnoj halabuci oko kaznenih prijava, priopćenja, „presica“, optužbi, obrana i koječega, u sjeni je prošao još jedan uspješan pohod Vira na ostatak kontinenta. Nakon Beča, Brna, Ljubljane, Bruxellesa, München, Praga i Beograd, u nastavku ljepše priče, dakle o prezentaciji na europskim turističkim sajmovima, na red je došla i – Budimpešta.

Međunarodni turistički sajam „UTAZÁS“ u svom 37. izdanju ugostio je virsku općinsku delegaciju, i to drugi put nakon prvog predstavljanja u glavnom gradu Mađarske 2012. Međutim, ovoga puta, osim prezentacije virskog turističkog potencijala, kao i projekata Općine Vir i općinskog poduzeća „Vir turizam“, sajam i prezentacija su iskorišteni za uspostavljanje gospodarske suradnje s predstavnicima mađarskih investitora.

[pullquote align=”left”]Pored prezentacije virskog turističkog potencijala, kao i projekata Općine Vir i općinskog poduzeća „Vir turizam“, sajam i prezentacija su iskorišteni za uspostavljanje gospodarske suradnje s predstavnicima mađarskih investitora[/pullquote]Posebno ih je, kao „virske Mađare“, u uvodnoj riječi na prezentaciji pozdravio načelnik Općine Vir Kristijan Kapović, a riječ je o poduzetnicima Atili Vergaryju koji na Viru boravi već 15 godina i Ferencu Zakaru kao predstavniku bankarskih institucija koji na otoku ljetuje posljednjih pet godina. Inicijativa načelnika Kapovića i Općine Vir, ali i interes Vergaryja i Zakara kao uglednih predstavnika mađarskog biznisa očekivano bi mogli rezultirati novim investicijskim ciklusom i prvom međunarodnom suradnjom na realizaciji otočnih projekata.

Nakon prezentacije uz gledanje promidžbenog filma „Otok s dva lica“ i nastup klape „Vir“, brojni mađarski prijatelji Vira, predstavnici investitora, direktor Ureda Hrvatske turističke zajednice u Budimpešti Marin Skenderović sa svojim suradnicima i gospodarski savjetnik u Veleposlanstvu RH u Mađarskoj Ivan Bušić, nastavili su druženje na domjenku i posjetili štand HTZ-a. Predstavnici Vir boravili su i u Felcsútu u regiji Fejér, inače rodnom mjestu mađarskog premijera Viktor Orbána, gdje ih je primio gradonačelnik Lőrinc Mészáros s najbližim suradnicima iz oblasti regionalnog razvoja i gospodarstva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...