Azil se mora iseliti jer na njegovo mjesto dolazi lanac brze hrane McDonald’s!

Slučaj zadarskog azila za pse ovih se dana zahuktao u svim lokalnim pa i nacionalnim medijima. Ipak, istina je daleko drugačija od navoda kako je Marijana Mustač dobra samaritanka ili pak Zvonimir Vrančić poltron gradonačelnika Kalmete, barem kada je o ovom slučaju riječ.

Niz medijskih napisa kako je određena šibenska tvrtka sklopila posao za Gradom Zadrom o uslugama šinteraja te skoroj sudbini velike većine sadašnjih “stanovnika” zadarskog azila, koji bi kroz nekoliko tjedana trebali tragično okončati svoj život, pokazali su su uistinu polovičnim.

Istina je, dakle, nešto drugačija. Po mnogima, složit ćete se – puno tragičnija i žalosnija. Ona, kako doznajemo, govori kako je stvarni vlasnik terena na kojem je trenutno smješten zadarski azil, Zdenko Zrilić, sklopio više milijunski posao s lancem fast-food restorana McDonald’s, točnije s tvrtkom Globalna hrana d.o.o. iz Zagreba koja bi na lokalitetu sadašnjeg azila trebala izgraditi restoran brze prehrane poznate McDonald’s franšize, koji bi dodatno uključivao i poznati McDrive.

Kako doznajemo od direktora tvrtke Globalna hrana d.o.o., Georga Gavrilovića, istina je da je ovih dana sa Zdenkom Zrilićem sklopljen posao vrijedan nekoliko milijuna eura, no točan iznos poslovna je tajna, baš kao i početak čišćenja trenutnog stanja azila i početak radova.

I iz Grada Zadra dobili smo neslužbenu potvrdu kako je predan zahtjev za spajanje na cestovnu i svu ostalu komunalnu infrastrukturu, baš od strane tvrtke Globalna hrana d.o.o. i to za česticu zemlje 766/44 u vlasništvu tvrtke Hedus d.o.o., inače usko povezane s poslovanjem i tvrtkama kontroverznog zadarskog poduzetnika Zdenka Zrilića. Jasno je vidljivo kako je sam teren opterećen založnim pravom Hypo Alpe Adria banke na iznos od nešto više od 14,5 mil. EUR-a, pa se vjeruje kako je sama lokacija prodana tvrtki Globalna hrana za iznos blizak ovome.

Potvrdu o selidbi azila zbog prodaje zemljišta i izgradnji McDonalds-a nisu nam htjeli potvrditi u gradskoj upravi, no potvrda je došla iz tvrtke Globalna hrana koja je kratko odgovorila na naš upit.

Da, istina je da je tvrtke Globalna hrana kupila spomenuto zemljište od Gosp. Zrilića no o početku radova još uvijek ne bi izlazili u javnost, stoji u priopćenju.

Komentar samog Zrilića u ovom trenutku nismo uspjeli dobiti.

Podsjetimo, kako smo ranije pisali, McDonald’s nije bio zainteresiran za smještaj svog lanca brze hrane u trgovački centar Supernova, no još u studenom su nam potvrdili insinuacije koje su se, evidentno, pokazale točnima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...