“Zadar trči” s Pozdrava Suncu kao najava “Wings for Life World Run”

Točno 22 dana. Brojčanik se na „oraru“ ubrzano vrti unatrag, dok nam vrijeme leti – „kao nikada“. Dakle, ravno tri tjedna i dvadesetak sati preostalo nam je uoči „trke nas trkama“, najmasovnije planetarne utrke organizirane ikada.

Ponosni domaćin međunarodne utrke između svega 35 svjetskih gradova je i Zadar, s trenutno preko 1600 prijavljenih trkača, među kojima oko 1300 dolazi izvan „Donatova metroplisa“, pa čak i iz inozemstva, iz dvadesetak različitih zemalja, od BiH i Slovenije, preko Rusije i Španjolske do Meksika, SAD-a, Singapura…

[pullquote align=”left”]Povodom obilježavanja Dana Zadarske županije, atletsko događanje organizira Atletski savez Zadarske županije uz podršku Hrvatskog atletskog saveza[/pullquote]Podsjetimo se, radi se o globalnoj utrci dosad neviđenog formata koja bi 4. svibnja morala započeti u isto vrijeme na cijelom svijetu, neovisno o vremenskim zonama, a sve zbog jedno cilja – pomoći istraživanja leđne moždine i pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine s kojima se nosi preko tri milijuna osoba. Baš sva sredstva prikupljena u utrci namijenjena su neprofitnoj zakladi “Wings for Life” koja se bavi takvim istraživanjima.

U utrci mogu sudjelovati svi, neovisno o tome jesu li profesionalni trkači ili potpuni amateri. Naime, utrka nema cilj, već ga svatko određuje prema vlastitim mogućnostima, naglašava marljivi koordinator utrke, Borut Gatara.

Ususret „internacionalnom“ spektaklu, u subotu, 13. 4. na programu je utrka “Zadar trči” koja također kreće s Pozdrava suncu, u 11:;00, kao najava utrke „Wings for Life World Run“.

[pullquote align=”right”]Troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiva pehare, a sve sudionike čeka i iznenađenje organizatora. Pedeset najboljih će se naravno „okititi“ i kolajnama[/pullquote]Povodom obilježavanja Dana Zadarske županije, atletsko događanje organizira Atletski savez Zadarske županije uz podršku Hrvatskog atletskog saveza.

Utrka “Zadar trči” duga je šest kilometara, start je na istoj lokaciji na kojoj će startati „Wings for Life World Run“, a promotivnog je karaktera, što znači da i na njoj mogu nastupiti sportaši, rekreativci, osmoškolci, srednjoškolci i svi oni koji žele podržati zdrav način života.

Troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiva pehare, a sve sudionike čeka i iznenađenje organizatora. Pedeset najboljih će se naravno „okititi“ i kolajnama.

E, da. Prijave su na sam dan „domaće“ utrke: između 10 i 11:00.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...