Američko ukidanje viza za hrvatske građane sve je bliže

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović danas se u Bijeloj kući sastao s američkim potpredsjednikom Joeom Bidenom.

Uoči sastanka potvrdio je da će teme biti ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, vizni režim i BiH.

Proces ukidanja viza bliži se kraju

Josipović je Bidenu naglasio da Hrvatska više od svega treba ekonomske partnere i veće investicije kako bi se smanjile posljedice recesije, od kojih je najgora velika nezaposlenost. Bilo je govora i o interesu američkih naftnih kompanija za moguća nalazišta nafte i plina u hrvatskom Jadranu. Europa je sada energetski ranjiva zbog događanja u Ukrajini pa SAD vidi svoj politički i ekonomski interes u energetskom jačanju naše zemlje.

Josipović je pozitivno ocijenio razmišljanja američke strane o ukidanju viza hrvatskim državljanima i drži da taj proces ide svom kraju. Tijekom gostovanja u RTL Danas, Josipović je kazao da bi vize, “teoretski gledano”, mogle biti ukinute za oko godinu dana.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...