Što vam treba za dugu i sretnu vezu

Dobra veza temelj je dobrog života, tu ćemo se vjerojatno svi složiti, jer svaki problem u vezi utječe na sve aspekte našeg života, od privatnog do poslovnog. No, jeste li spremni dovoljno uložiti u vezu?

To je pitanje koje si rijetko koja osoba postavlja, osim onih koji smatraju da su ta ulaganja neka vrsta žrtve za koju se traži kompenzacija druge strane – ja više ne mogu svaku noć tulumariti, no ti ćeš mi zato prati i kuhati jedan je od najčešćih, iako najprimitivnijih, oblika.

Zapravo, za svaku vezu morate imati određenu dozu uključenosti i obraćanja pažnje na potrebe partnera, kao i zadovoljavanje istih.

Da biste to mogli, morate provoditi što više vremena zajedno. Naravno, na početku veze ne želite se odvojiti jedno od drugoga, a kad prođe početna zaljubljenost shvatite da morate imati i svoj život koji ne mora nužno imati veze s partnerovim. Potrebno je pronaći pravi balans između želje za samostalnošću – svojim prijateljima i hobijima i potrebe da budete s partnerom.

Uz to, ključna je komunikacija. Mnoga su istraživanja pokazala da ljudi u vezi svakodnevno lažu partneru, pretežno iz želje da ga/nju zaštite od nečega. Smanjite to na minimum i dozvolite partneru da sam odluči od čega ga treba zaštititi.

Sve u svemu, ako vezu shvatite kao zajednicu dvije ravnopravne osobe, imat ćete najmanje problema.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...