Danas počinje 5. Silbensko kulturno ljeto, traje do 14. kolovoza

I ove godine, petu godinu za redom, organizacija Mavena, u suradnji s Turističkom zajednicom Silbe i glazbenom udrugom Toreta, dovodi na mali otok Silbu mnoštvo kulturnih događanja u ljetnim mjesecima. Program koji obuhvaća sve aktivnosti, pod nazivom S.E.A. SILBA ENVIRONMENT ART, započeo je u lipnju rezidencijalnim boravkom mladog pisca Galeba Nikačević Hasci-Jare, a u srpnju i kolovozu očekuje nas 8 kreativnih radionica, rezidencijalni boravak projekta Mobile Art Dome, 11 filmskih projekcija Kina pod zvijezdama, 5 koncerata, predstave i pjesničke večeri u šumi, a sve to u čarobnom ambijentu otoka Silbe.

Kulturno ljeto počinje ovaj petak, 11. srpnja, koncertom jazz quinteta REPASSAGE, a odmah u subotu kreće se s radionicom izrade geokupole u suradnji s udrugom UKE, gdje će raditi eko radionice, DIY radio SEA – prvi radio na Silbi, radionicu izrade desalinizatora, kao i razne druge aktivnosti. Osim Mobile Art Dome ovo ljeto će, kao i svake godine, biti još mnoštvo kreativnih radionica za velike i male.

Filmske projekcije pod zvijezdama, koje ove godine rade u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split i Liburnia film festivalom, donose 11 filmskih projekcija kroz projekte KINO MEDITERAN i LIBURNIA UPLOVLJAVA, a radit će i pjesničku večer POESIS @ SILVA, posvećenu Radovanu Ivšiću.

Od koncerata dovode nekoliko zanimljivih bendova: francusku brass atrakciju JOKE, brazilski blues BAOBA STEREO CLUB, te zagrebački avangardni projekt CUL de SAC, u kojem sviraju legende zagrebačke glazbene scene: Darko Rundek (bas, el. gitara) Franjo Glusac (el. gitara), Andreja Kosavić (truba i vokal), Miro Manojlović (vibrafon, udaraljke), Damir Prica Kafka (sax, klavijature), Nikola Vincelj – Jinks (dia projekcije), Igor Pavlica (truba) i Neven Jurić Nenci (rog). Ugostit će i nagrađivanu interaktivnu predstavu “Palčica” slovenskog Mini teatra u režiji Roberta Waltla, a program završava 14. kolovoza impro večeri svih gostiju festivala.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...