Generali Ante Gotovina i Ivan Čermak vjerojatno ne dolaze u Knin

Lani je premijer Zoran Milanović u Kninu grubo izviždan. Ove bi godine, prema najavama iz određenih krugova, moglo biti i gore – premijeru i ostatku Vladina izaslanstva prijete da će ih, baš kao i u Vukovaru, blokirati te natjerati da hodaju na začelju kolone. Čini se da generali ne žele sudjelovati u tome-

Doći ću u Knin ako mi to obaveze dopuste. Ljeto je, vrijeme kada je posao s tunom najintenzivniji i ne znam kakvo će biti more. Neće svijet stati ako ne dođem.Tim rečenicama general Ante Gotovina kao da je pokušao stati na loptu, odnosno primiriti političke strasti uoči 19. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, lani je premijer Zoran Milanović u Kninu grubo izviždan. Ove bi godine, prema najavama iz određenih krugova, moglo biti i gore – premijeru i ostatku Vladina izaslanstva prijete da će ih, baš kao i u Vukovaru, blokirati te natjerati da hodaju na začelju kolone. Čini se da generali ne žele sudjelovati u tome.

Iz krugova bliskih generalu Mladenu Markaču doznaje se da bi on volio doći, no još uvijek nije siguran hoće li mu to dopustiti zdravstvena situacija. General Ivan Čermak također neće sudjelovati na proslavi u Kninu. Kaže da je zauzet poslovnim obvezama, ali i da ne želi sudjelovati u političkoj igri koja se otvorila oko Oluje.

Pročitao sam najave da će blokirati Vladu, staviti je na začelje kolone, a to stvarno nikome ne treba. Mislim da govorim u ime sve trojice kada kažem da hrvatski generali odbijaju sudjelovati u tome, izjavio je za Jutarnji Čermak.

Upitan je i dolazak Gotovine koji je rekao da ga takva zbivanja, a naročito politiziranje uspomena, ne zanimaju.

Susret s mojim prijateljima i suborcima uvijek me veseli. Prisjećamo se onog časnog vremena koje nas je na poseban način povezalo i naše braće koja danas više nisu s nama. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti obilježavamo kao spomen na 5. kolovoza 1995. To je bio dan koji je označio početak kraja agresije na domovinu. Pobjeda u ratu bila je pretpostavka i ostala čvrst temelj na kojemu smo izgradili demokratsku državu za sve njene ljude. Ponosan sam na to razdoblje naše povijesti, rekao je general Gotovina za Jutarnji list.

No, Gotovina ne voli politikantstvo koje se stvara oko prevažnih datuma, a naročito ne voli stvaranje podjela.

Naša misija danas je zajedništvo i rad, za dobrobit naših obitelji i naše domovine, rekao je Gotovina.ƒ

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...