Mate Donadić: “Zbog zdravstvenog turizma Pag čeka vruća jesen!”

Jedan od gostiju programa “Subotom putujemo” radio Zadra, koji se ovaj vikend emitirao iz Paga, predsjednik udruge privatnih iznajmljivača Mate Donadić, aktualizirao je problem desetljećima zanemarivan u Pagu, a to je zdravstveni turizam.

Cjelogodišnju turističku sezonu Pag će teško postići bez zdravstvenog turizma smatra Mate Donadić. Potencijali su iznimni jer najmanje 3 kilometra četvorna plitke lagune sadržava peloid…

Udruga privatnih iznajmljivača jedna je od paških udruga koja je pokrenula Građansku inicijativu za zdravstveni turizam. Poduzeli smo određene korake pa je ministarstvo turizma uvrstilo Grad Pag kao centar zdravstvenog turizma na bazi ljekovitog blata u Strategiju hrvatskog turizma do 2025. godine, kaže Donadić.

Međutim, za konkretizaciju projekata za koje postoji poduzetničko zanimanje, političke volje nema…

Uoči izbora svim političarima su puna usta razvoja zdravstvenog turizma, a čim dođu na vlast o tome se više ne smije govoriti, dodao je.

Zato Donadić najavljuje vruću jesen. Građanska inicijativa Paga inzistirat će na tome da političari konačno ispune svoja obećanja. Osim toga, dodaje, do 31. listopada otvoren je natječaj ministarstva turizma – za dodjelu bespovratih sredstava lokalnoj samoupravi upravo za takve projekte. Donadić strahuje da će gradska uprava propustiti još jednu šansu za turistički razvoj zdravstvenoga tipa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...