Huffington Post o hrvatskom otoku Galešnjaku: Najslađi je na svijetu

Huffington Post opet hvali hrvatske ljepote. Ovaj put za oko im je zapeo otok u zadarskog arhipelagu, Galešnjak, i to zbog svog neobičnog oblika. Nazivaju ga najslađim otokom na svijetu.

Otok Galešnjak ima oblik srca, a kako navodi Huffington toliko je malen da ga se može prohodati za manje od deset minuta. Također, gotovo je potpuno bezličan. No, 2009. godine počela se širiti vijest da je otok, koji je inače poprilično dosadan kada ga se promatra s kopna ili mora, puno zanimljiviji iz zraka. Kao što je to već 1806. godine opazio Napoleonov kartograf,  ima oblik gotovo savršenog srca.

Zbog toga je postao posebno zanimljiv zaljubljenim parovima. Vlasnici otoka u cijeloj situaciji su prepoznali dobru poslovnu priliku pa su mu dali ime ‘Otok za zaljubljene’.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...