Nakon kratkog sunčanog razdoblja, večeras nas očekuje još jače naoblačenje s izraženijom kišom!

Povremeno se očekuje kiša, obilnija ponovno navečer i u noći u Gorskome kotaru, Lici te središnjim i sjeverozapadnim krajevima. Na Jadranu promjenjivo, ponegdje uz prolaznu kišu ili pljusak, a navečer i u noći novo jače naoblačenje s izraženijom kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Prema prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda, vjetar većinom slab. Na sjevernom će Jadranu poslijepodne jačati bura, a na srednjem i južnom jugo, pa se u prvom dijelu noći na granici sjevernog i srednjeg očekuju i orkanski udari.

Najviša temperatura između 13 i 18, na Jadranu i u istočnoj Slavoniji 21 i 26 stupnjeva Celzijevih.

Kolnici mokri i skliski u većem dijelu zemlje

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a na dionicama kroz gorja, kao i duž Jadranske (D8) te Ličke (D1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Magla mjestimice dodatno smanjuje vidljivost na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica, a jak vjetar puše između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Zbog povremeno i mjestimice jakih pljuskova kiše, HAK poziva vozače na dodatan oprez zbog veće količine vode koja se zadržava na kolniku. Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih čekanja.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo, kolona je duga oko 500 metara. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...