Sutra se u Biogradu održava veliko međunarodno finale Jadranskih igara!

Euforija i pozitivna vibra dvije su stvari koje se zadnjih dana motaju po glavama naših natjecatelja. Kako dani odmiču, sve smo bliže velikom Međunarodnom finalu u Biogradu na Moru, koje će ove godine biti uistinu spektakularno. Šest ekipa, a samo jedno zlatno postolje. Tko će biti pobjednik trećeg po redu Međunarodnog finala Jadranskih igara? Naravno da će svaka ekipa za sebe reći da su upravo oni ti zlatni, no mi ne želimo ništa pretpostavljati unaprijed, već čekamo subotu i odmjeravanje snaga na bazenu Ilirija.

Neke od naših ekipa već jako dobro znamo, a neke smo tek ove godine upoznali, a nekih – onih upornih – sjećamo se iz prošlih sezona kada su krenuli u avanturu zvanu Jadranske igre. No krenimo rednom – danas ćemo ukratko predstaviti tri od šest naših ekipa, predstavnike Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

Predstavnicima Slovenije, ekipi No limits iz Ljubljane jedna stvar nikako ne nedostaje – trening. Ova mlada ekipa sastavljena od deset ljudi koji se znaju godinama te ih osim Jadranskih igara spajaju još čvršće prijateljske veze veliki su zaljubljenici u sport i natjecanja. Velik dio njih spojila je gimnastika, a od ostalih sportova u ekipi zastupljeni su još odbojka, nogomet i hokej. Slovenska ekipa do pobjede na finalu pokušat će doći na račun svoje spretnosti, forme i sportskog duha, a kao i u slovenskom finalu – idu na brze igre, dok konop ostavljaju po strani. S druge pak strane, iz Hrvatske nam dolazi ekipa koju svi već jako dobro znamo. Taktika Vranjica u Međunarodnom finalu vjerojatno ostaje ista kao i za hrvatsko finale koje smo 23.8.2014. imali prilike gledati u Novalji, a kako će Cipli dizelaši posložiti ekipu vidjet ćemo u subotu u Biogradu.

Nakon lošeg plasmana njihovih predstavnika prošle godine, susjedi iz Crne Gore ove godine ništa ne prepuštaju slučaju te su najavili da idu na prvo mjesto, ali da se kraj toga u Biograd dolaze i ludo zabaviti! Dolaze iz Tivta, zovu se Galioti, a ono čime su nas očarali je količina veselja i dobre energije kojom zrače. Galioti su se na Jadranskim igrama Crna Gora natjecali i prošle godine, a ove su godine u napetoj crnogorskoj završnici pobjedili domaćine pred prepunim bazenom na Škveru u Herceg Novom te su time izborili pravo nastupa u Biogradu. Jedna od zanimljivosti koje se rado sjetimo kada pričamo o njima jest činjenica da Tivat ove godine u finalu Crne Gore nije iskoristio mogućnost treninga prije natjecanja. Naime, zbog poslovnih obaveza trening je odradilo samo troje njihovih natjecatelja te su bez obzira na to osvojili laskavu titulu pobjednika Crne Gore.

Svaka od njih dobra je na svoj način, a tek tri od njih šest koje nam dolaze. Što reći osim – teška borba očekuje svenaše natjecatelje u subotu u Bioogradu na Moru. No jedno je sigurno – ni Slovenija, ni Hrvatska ni Crna Gora neće tako olako ispustiti trofej iz svojih ruku. Iskustva imaju, a volje i želje im svakako ne nedostaje. Ne sumnjsmo da će nam prirediti pravi spektakl te da će nam natjecanje koje je pred nama ostati još dugo u sjećanju. Sretno ekipamai vidimo se u Biogradu na Jadranskim!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...