U petak cjelodnevna događanja: Varoška marenda, Varoška fjaka i Varoška fešta

Za razliku od prijašnjih godina, kada su ugostitelji u Varoši organizirali samo večernja događanja povodom Varoške fešte, ove godine smo u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Zadra odlučili organizirati cjelodnevno događanje i manifestaciju pod nazivom: Varoška marenda, Varoška fjaka i Varoška fešta!, stoji u priopćenju Turističke zajednice Grada Zadra.

Varoška fešta se tradicionalno održava u mjesecu rujnu te se s njom potiho završava turistička sezona.

U petak , 12.rujna, s početkom u 11 sati ujutro, počet će Varoška marenda uz glazbenu pozadinu DJ Angela. Marenda će trajati sve do 15 sati, a posjetitelje ćemo ugostiti sa dalmatinskim specijalitetima: pršutom, širom i fritulama. U pauzama DJ setova svirat će lagani taktovi zadarskih mandolinaša. Tijekom cijelog dana posjetitelji će imati priliku vidjeti izložbu Naaodnog muzeja Stare fotografije grada Zadra.

U popodnevnim satima na red dolazi prava Varoška fjaka u kojoj ćemo prikazati pravu fjaku svakog Dalmatinca, uz laganu dalmatinsku glazbu, girice i tradicionalne likere i ostala pića po povoljnim cijenama.

Ono što će ove godine upriličiti štih Dalmacije, jest pravi dalmatinski tovar i njegov čuvar, što će turistima približiti tu životinju koja već desetljećima živi u suživotu sa malim čovjekom iz Dalmacije.

Kako nakon bonace dolazi i oluja, tako ćemo i mi popodnevnu fjaku zamijeniti Varoškom feštom, na kojoj će nastupiti Bepo Matešić i David Ricov, klapa Babalubam, DJ Angelo te ostali izvođači koji će nas zabavljati sve do 3 sata ujutro.

Pozivamo sve ljude željne dalmatinskog ugođaja i dalmatinske zabave da nam se pridruže na ispraćaju još jednog ljeta uz nezaboravnu Varošku feštu, poručuju iz TZ grada.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...