U petak cjelodnevna događanja: Varoška marenda, Varoška fjaka i Varoška fešta

Za razliku od prijašnjih godina, kada su ugostitelji u Varoši organizirali samo večernja događanja povodom Varoške fešte, ove godine smo u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Zadra odlučili organizirati cjelodnevno događanje i manifestaciju pod nazivom: Varoška marenda, Varoška fjaka i Varoška fešta!, stoji u priopćenju Turističke zajednice Grada Zadra.

Varoška fešta se tradicionalno održava u mjesecu rujnu te se s njom potiho završava turistička sezona.

U petak , 12.rujna, s početkom u 11 sati ujutro, počet će Varoška marenda uz glazbenu pozadinu DJ Angela. Marenda će trajati sve do 15 sati, a posjetitelje ćemo ugostiti sa dalmatinskim specijalitetima: pršutom, širom i fritulama. U pauzama DJ setova svirat će lagani taktovi zadarskih mandolinaša. Tijekom cijelog dana posjetitelji će imati priliku vidjeti izložbu Naaodnog muzeja Stare fotografije grada Zadra.

U popodnevnim satima na red dolazi prava Varoška fjaka u kojoj ćemo prikazati pravu fjaku svakog Dalmatinca, uz laganu dalmatinsku glazbu, girice i tradicionalne likere i ostala pića po povoljnim cijenama.

Ono što će ove godine upriličiti štih Dalmacije, jest pravi dalmatinski tovar i njegov čuvar, što će turistima približiti tu životinju koja već desetljećima živi u suživotu sa malim čovjekom iz Dalmacije.

Kako nakon bonace dolazi i oluja, tako ćemo i mi popodnevnu fjaku zamijeniti Varoškom feštom, na kojoj će nastupiti Bepo Matešić i David Ricov, klapa Babalubam, DJ Angelo te ostali izvođači koji će nas zabavljati sve do 3 sata ujutro.

Pozivamo sve ljude željne dalmatinskog ugođaja i dalmatinske zabave da nam se pridruže na ispraćaju još jednog ljeta uz nezaboravnu Varošku feštu, poručuju iz TZ grada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...